Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada entre els consellers generals electes del Partit Socialdemòcrata i de Liberals d’Andorra.
Un moment de la trobada entre els consellers generals electes del Partit Socialdemòcrata i de Liberals d’Andorra.

El PS avalua amb L’A les opcions d’una Sindicatura amb tots els grups


Escrit per: 
Redacció

Se sentia legitimat pels resultats electorals i s’hi va sentir més encara després de la trobada de dimarts amb Demòcrates, en què no es va plantejar res més que la col·laboració per treballar plegats pel que fa a la Unió Europea i per la sostenibilitat de les pensions, després de la qual el candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata va anunciar la intenció d’obrir una ronda de contactes amb les diferents formacions. 
I dit i fet. Pere López, acompanyat en aquesta ocasió pels consellers generals electes Susanna Vela, Rosa Gili i Jordi Font, es va reunir ahir amb els consellers generals electes de Liberals d’Andorra Jordi Gallardo, Marc Magallón i Sílvia Ferrer, en una primera presa de contacte per avaluar les opcions d’assolir acords de cara al debat d’investidura i sobre la composició de Sindicatura.
Precisament, respecte a aquesta darrera qüestió, i tal com ja havia avançat, López va plantejar als integrants del futur grup parlamentari liberal la necessitat que Sindicatura, l’òrgan rector del Consell General, reflecteixi en la seva composició la pluralitat de forces sorgida de les urnes i fruit de la voluntat popular. Per això, i tenint en compte que són quatre els càrrecs a proveir –síndic, subsíndic i les dues secretaries–, López va posar damunt la taula la possibilitat que tots els grups parlamentaris siguin presents en l’òrgan rector del Parlament, a diferència del que va passar la legislatura passada, segons va explicar el PS en un comunicat.
I és que des de la formació es considera que una Sindicatura realment plural seria aquella on Demòcrates no tingués la majoria absoluta, ja que tampoc l’ostenta per nombre de consellers generals a la cambra parlamentària tot i ser la formació amb més representants.
L’altre punt que es va abordar en la reunió d’ahir, i després que el comitè directiu socialdemòcrata hagués acordat la presentació de la candidatura de Pere López a cap de Govern en la sessió d’investidura, va ser per poder avaluar la possibilitat de “quins suports de les altres forces podria tenir la candidatura de López a cap de Govern”.
En aquest sentit, i al final de la trobada, el cap de la llista nacional del PS i president de la formació va deixar clar que es tracta “d’una primera reunió de treball”, que “es farà extensiva als altres grups parlamentaris” en les trobades que s’hi preveu mantenir la setmana vinent.

Executiva liberal
Per la seva part, i a través d’un comunicat, des de Liberals d’Andorra es va explicar que s’analitzarà “la informació rebuda” durant les trobades mantingudes amb Demòcrates i amb el Partit Socialdemòcrata en una reunió del comitè executiu de la formació prevista per la setmana vinent. Serà aleshores, remarca el comunicat, “quan es decideixi com procedir de cara a la sessió constitutiva del Consell General, que tindrà lloc el dijous 2 de maig a les dotze del migdia”.

PS
avalua
L'A
opcions
Sindicatura
tots
grups

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte