Diari digital d'Andorra Bondia

El PS avisa que les escoles als Horts del Riu costaran 52 milions


Escrit per: 
Mireia Suero / Marià Miño

Els candidats del Partit Socialdemòcrata per Sant Julià van explicar ahir que el projecte de les escoles als Horts del Riu pujarà a 52 milions, 37 milions per fer 3 quilòmetres de carretera i 15 més per al centre.

El número u de llista, Bruno Bartolomé, es va preguntar si Demòcrates per Andorra està disposat a fer aquesta inversió milionària, ja que en el cas contrari la proposta no podria prosperar.
Bartolomé va afegir que en comptes de fer despeses faraòniques lluny del poble, el PS aposta per aprofitar els recursos actuals. De fet, el número dos, Rossend Areny, va afirmar que no és necessari construir unes escoles noves. Aquest argument també va ser defensat pel candidat del PS a cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va criticar que per fer un equipament que no fa falta s’hagi impulsat la remodelació d’una parcel·la privada.
En l’àmbit educatiu, el PS també defensa el desenvolupament de plans estratègics per a tots els nivells; impulsar una FP de qualitat i el reconeixement internacional de les titulacions, i inserir al món laboral, o permetre que tornin a l’escola, els joves majors de 16 anys que l’han abandonat. Pel que fa al medi ambient, s’aposta perquè sigui present en totes les polítiques públiques i per l’aprovació de la llei d’ordenament del medi natural. A més a més, es preveu donar un impuls a la rehabilitació del nucli antic lauredià.
Els candidats també van contestar a les crítiques d’Unió Laurediana sobre el vial. Bartolomé va defensar que cal acabar l’obra. Alhora, va indicar que es faran mesures per limitar-ne l’impacte mediambiental. El candidat del PS va deixar clar que les obres han estat aturades per manca de pressupost i perquè es van adjudicar sense el finançament adequat.

 

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte