Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió del comitè directiu del PS de dissabte es va fer en format híbrid per la situació epidemiològica.
La reunió del comitè directiu del PS de dissabte es va fer en format híbrid per la situació epidemiològica.

El PS constata un augment d’afiliats els darrers mesos


Escrit per: 
E. A. A. / FOTO: PS

El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata (PS) es va reunir dissabte de manera ordinària, en format híbrid com a conseqüència de la situació epidemiològica, i com és habitual va fer “el punt de l’actualitat nacional i comunal”, segons ha explicat en declaracions al BonDia el primer secretari de la formació, Gerard Alís. Els temes que es van tractar de manera més aprofundida van ser l’habitatge, les pensions, el codi de família i la modificació de la Llei de la funció pública. Així mateix, els socialdemòcrates van fer un balanç d’altes i baixes del partit, i tal com ha volgut subratllar Alís, “el comitè directiu va destacar les noves altes que, percentualment, han estat importants”. “Normalment les noves altes van compensant les baixes, però les noves altes entre els darrers mesos del 2021 i el començament d’aquest any han fet que tinguem un resultat positiu i que constatem un increment progressiu d’afiliats”, ha afegit. Un increment que, segons el partit, aportaria “la millor dada de la darrera dècada”.

Al comitè directiu del PS hi participen el comitè executiu, els membres del grup parlamentari, els coordinadors dels comitès locals, els representants escollits al darrer congrés, una persona representant de la Joventut Socialdemòcrata i els coordinadors dels grups de treball actius en cada moment. D’aquesta manera, en la reunió de dissabte tant els coordinadors dels grups de treball com els consellers generals socialdemòcrates van poder parlar dels temes que estan a l’agenda política i centren els seus esforços. Més enllà de l’habitatge, que és una qüestió que els socialdemòcrates consideren cabdal i que per ara s’ha concretat en un seguit d’esmenes a la llei del pressupost, el comitè directiu va parlar del treball d’esmenes que s’està fent al tomb de la Llei de família i va apuntar que s’ha començat a analitzar la nova Llei de la funció pública, admesa a tràmit parlamentari fa tot just un mes. En espera de la convocatòria de la comissió especial creada pel Consell General el novembre passat, el PS està treballant també la qüestió de les pensions, posant l’accent en aquelles que estan per sota del salari mínim.

Obrir el debat dels grans temes a la ciutadania

El treball de molts dels temes que configuren l’agenda política i el programa dels socialdemòcrates es fa de manera interna. D’aquesta manera, el treball legislatiu d’anàlisi de les lleis i preparació d’esmenes recau normalment en els membres del grup parlamentari. Ara bé, quan són qüestions amb una càrrega ideològica més gran o de més repercussió social, el PS sol abordar-les amb els grups de treball del partit. 

La nova línia de treball del PS és ara obrir els grans debats al conjunt de la ciutadania. El primer secretari del PS, Gerard Alís, explica que la voluntat és “fer-ho amb aquells temes que són més sensibles de manera global o bé de manera específica per a algun col·lectiu concret”. L’objectiu és “saber què vol la gent i proposar solucions que siguin les que creiem com a partit i que alhora donin resposta a allò que la ciutadania ens demana”.

Partit Socialdemòcrata
PS
afiliats
Gerard Alis

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Ara falten candidats

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte