Diari digital d'Andorra Bondia
El PS creu que la despesa creix per “l’oficina de col·locació de DA”
El PS creu que la despesa creix per “l’oficina de col·locació de DA”

El PS creu que la despesa creix per “l’oficina de col·locació de DA”


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol accedir a una relació exhaustiva de tot l’organigrama de personal del Govern, així com conèixer quines són les seves remuneracions. El parlamentari considera que aquesta documentació permetrà demostrar com s’ha disparat la despesa de personal pel que fa a alts càrrecs, persones de confiança o similars en els darrers anys i com funciona el que des de la formació es veu com “l’oficina de col·locació de Demòcrates per Andorra (DA)”. 
En l’escrit, tramitat aquest dimarts a Sindicatura, López sol·licita “l’organigrama complet del personal de Govern”, tot demanant que se li faciliti “desglossat per ministeris i departaments”. La documentació, reclama el conseller general del PS, ha de venir “acompanyada amb la informació de les remuneracions dels alts càrrecs, càrrecs de relació especial, directors, caps d’àrea, caps de servei, coordinadors i altres treballadors amb complement de responsabilitat o altres complements salarials”. 
El parlamentari socialdemòcrata ha explicat que “l’origen de la demanda és el neguit sorgit entre la població arran de la presentació del pressupost, amb una partida molt important de personal i que s’ha incrementat moltíssim els darrers anys”. Per al líder del PS al Consell General, “això contrasta amb el fet que hi ha hagut congelacions salarials i, fins i tot, retallades”. Per això, ha apuntat, “l’única explicació possible és allò que he vingut a anomenar com l’oficina de col·locació de DA”. 
Pere López s’ha mostrat convençut que “la demanda confirmarà la proliferació de càrrecs de confiança, coordinadors o càrrecs duplicats a alguns ministeris”. De fet, ha recordat que, actualment, “hi ha més ministres que mai”. Aquesta situació, ha afirmat, “és inacceptable”, ja que “està disparant de forma injustificada la despesa salarial i va en detriment del dret que tenen els funcionaris que fan la seva feina amb eficàcia a percebre el seu salari, i demostra un cop més quina és la utilització de la funció pública que fa DA”. 

PS
despesa
creix
col·locació
oficina
DA
“l’oficina de col·locació de DA”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte