Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López.

El PS critica el “secretisme” en les negociacions amb l’FMI


Escrit per: 
Redacció

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha criticat el “secretisme” amb què Govern està portant les negociacions per a la possible adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI). Per això, ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol tenir accés a les diferents comunicacions i actes de les reunions fetes amb l’organisme, i també hi ha inclòs la petició de quins requisits s’exigirien al Principat per passar a ser membre. 
En l’escrit enviat aquest dilluns a Sindicatura, el parlamentari demana, en primer lloc, “les actes de totes les reunions celebrades” entre l’executiu i representants de l’organització. També reclama “totes les comunicacions (cartes, missatges electrònics, etc.), així com “tota la informació tramesa entre ambdues parts relativa als requeriments per ser membre”. Per últim, també vol poder accedir a “tota la informació tramesa (...) relativa als requeriments econòmics i financers necessaris” per incorporar-se a l’organisme.
López ha explicat que “la demanda ve arran del secretisme amb què el Govern porta les negociacions amb l’FMI” i també pel “darrer pas, en què d’esquena al Consell General s’ha demanat l’adhesió sense explicar ni als ciutadans, ni al parlament, ni a la comissió especial creada justament per a aquestes qüestions quines són les condicions d’accés i els costos econòmics”. Sobre aquest darrer punt, el parlamentari del PS ha recordat que “s’ha parlat d’un dipòsit d’una quantia molt elevada”. I lamenta que “el Govern sempre ens havia dit que se’ns faria arribar la informació”, circumstància que no s’ha produït.  Per això, el conseller ha donat per “trencat” el “possible treball conjunt que hi havia” i ha apuntat que “és Govern qui ho ha fet amb l’anunci desafortunat de la setmana passada”. 

Pere López
FMI
negociacions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte