Diari digital d'Andorra Bondia

El PS critica la “improvisació” del Govern en la llei de l’IRPF


Escrit per: 
Redacció

L’oposició s’ha mostrat molt crítica en els últims dies sobre el fet que el Govern no hagi presentat encara a tràmit al Consell General el projecte de llei de l’IRPF. El text es va donar a conèixer després del consell de ministres del passat 8 de juliol.

 Des d’aleshores, fins i tot l’assessor de l’executiu ha ofert una conferència i ha anunciat que el projecte està enllestit en un “98%”.
El cert, però, és que els parlamentaris només coneixen el contingut del projecte de llei pels articles publicats als mitjans de comunicació. La consellera general socialdemòcrata Mariona González va manifestar ahir que “no ens deixa de sorprendre” que el text encara no hagi entrat a tràmit parlamentari, sobretot tenint en compte que la comunitat internacional està atenta a una qüestió com aquesta, que ha de suposar l’homologació d’An­dorra en l’àmbit fiscal.
“Creiem que algun motiu hi ha d’haver, com potser la diferència de criteri que hi havia a DA i que encara deu d’existir. El cert és que és un text del qual tothom està pendent i ells no l’acaben de presentar. A més hi ha diferències entre el que diu un assessor i el que posa realment el text, cosa que demostra que és una improvisació més de les que està fent el Govern”, va assenyalar González.
El Govern ha tret importància al retard en la tramitació d’aquest projecte de llei, argumentant que, a efectes pràctics, és igual que entri a la cambra en aquests moments o que sigui en data 1 de setembre. La consellera general del PS ha volgut insistir, però, que “no estem en vacances parlamentàries, sinó tan sols fora del període de sessions, i els consellers estem aquí igualment treballant. I per a nosaltres no és el mateix assabentar-nos del projecte de llei pels trossos que van sortint cada dia a la premsa que tenir el text a les mans per poder opinar”.
González va recordar que de les tres grans reformes anunciades pel cap de Govern “de moment només en tenim una i ja fa dos anys i mig que governen. I de totes les promeses només n’hi ha una sobre la taula, que és la llei de la CASS, però ni tenim la de jubilació dels funcionaris ni la de l’IRPF”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte