Diari digital d'Andorra Bondia

El PS critica que s’hagi elegit “a dit” una empresa per buscar inversions


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: N.M.

El Partit Socialdemòcrata (PS) va criticar ahir que el Govern hagi seleccionat “a dit” l’empresa nord-americana Monitor Group per buscar inversions estrangeres i considera que en tot cas s’hauria d’haver fet un concurs públic en què estiguessin clares les condicions que es demanaven a les possibles empreses interessades.

A més, i donada l’actual situació de crisi, el PS entén que aquesta tasca la podria haver portat a terme la mateixa Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) o una empresa andorrana.
Així ho va dir ahir el president del partit, Víctor Naudi, segons el qual aquest és “un altre exemple de l’arbitrarietat amb què pot actuar el Govern”, quan ni tan sols encara s’ha aprovat la llei. Els socialdemòcrates estan d’acord en l’obertura econòmica i a actuar de manera proactiva anant a l’exterior a buscar capital i noves empreses, i també en el fet que és urgent fer-ho per la delicada situació econòmica del país. Amb el que no estan d’acord, però, és que s’hagi fet aquesta contractació “amb molta pressa i sense ni tan sols fer un edicte quan es tracta d’un projecte amb una partida pressupostària tan important”.
En aquest sentit, la primera secretària de la formació, Judith Salazar, va recordar que la llei de finances públiques demana per a qualsevol despesa que passi d’una certa quantitat que hi hagi com a mínim tres ofertes de pressupostos. “Ens xoca que en una contractació d’aquesta magnitud no es plantegi poder estudiar diferents propostes. Creiem que com a mínim hi ha d’haver un exercici de transparència de per què s’ha triat aquesta empresa i per què es gastarà aquesta quantitat de diners”, va afegir Salazar.
D’altra banda, coincidint amb el Dia internacional de la dona, el PS va aprofitar per demanar al Govern quina és la política que està fent a favor de la igualtat. Es tracta, segons Naudi, d’“una altra inacció del Govern” després d’onze mesos de legislatura.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

no os quejéis que cuando el sr bartomeu era cap de govern hacía lo mismo. saltarse las leyes de contratación pública a la torera.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte