Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers del PS+Independents d'Andorra la Vella.
Els consellers del PS+Independents d'Andorra la Vella.

El PS d'Andorra la Vella demana una reunió per tractar sobre els projectes urbanístics


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

Els consellers de Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella han demanat una reunió urgent a l’equip de govern comunal, i concretament amb els responsables d’urbanisme, per tal d’analitzar l’estat dels diferents projectes urbanístics en marxa per part del Comú, i especialment el de les fonts del Valira després de veure la crescuda que va experimentar el riu aquest dilluns al vespre, causant desperfectes a dits treballs. Així ho han fet públic avui en un comunicat.

Els consellers de PS+Independents d’Andorra la Vella han mostrat preocupació novament per les obres que s’estan efectuant a la llera del riu Valira a la zona de la Rotonda. Com ja havien exposat en ocasions anteriors, consideren que aquest projecte i els treballs d’execució, iniciats fa mig any aproximadament, poden suposar un risc tal i com ha quedat palès aquest dilluns amb la crescuda del riu. En aquest sentit, han tornat a demanar els diferents estudis d’impacte ambiental i relatius a la seguretat de la infraestructura, informes que esperen poder tractar en el si de la reunió demanada per analitzar els projectes urbanístics en curs del Comú. Així mateix, demanen pels plans d’actuació dissenyats en cas de crescuda inesperada del riu mentre es realitza la construcció amb l’objectiu d’evitar danys. 

En aquest sentit, des de PS+Independents d’Andorra la Vella s’insistirà en la necessitat d’evitar els perills i reduir els riscos que poden suposar posar elements a la llera del riu.  

En paral·lel, els consellers socialdemòcrates recorden que el cost dels treballs de construcció de les fonts al riu Valira és al voltant dels 4 milions d’euros i pregunten per la repercussió econòmica que hagi tingut la crescuda del riu per al Comú. Alhora, volen fer el punt sobre el ritme de l’execució dels treballs i saber si van com previst.

Per tot plegat, reiteren que aquests treballs “ara no toquen”, doncs no només el benefici per a la població d’Andorra la Vella serà reduït i aquesta té altres necessitats a satisfer, sinó que a més, en època de desgel i crescudes del riu suposen un “risc afegit” per a les persones.

PS
andorra la vella
reunio
projectes urbanístics

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte