Diari digital d'Andorra Bondia
El PS decideix que cal prioritzar l’acord sobre les competències
El PS decideix que cal prioritzar l’acord sobre les competències

El PS decideix que cal prioritzar l’acord sobre les competències


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata (PS) va definir dimecres a la nit quina és la postura de la formació en relació amb la reforma del model competencial i de transferències als comuns. En un comunicat de premsa, la formació exposa que per aconseguir que la modificació legislativa que s’ha de tirar endavant “sigui realment efectiva i comporti una millora en la gestió dels serveis de cara als ciutadans”, s’ha valorat que “abans d’abordar quins diners han de rebre les corporacions parroquials cal tenir tancat un document clar sobre la distribució de les competències, a la vegada que es defensarà que n’hi ha algunes que actualment es presten des de l’àmbit parroquial la gestió de les quals seria més eficient en mans del Govern”.
Així, des de la formació es vol posar en relleu que, ara per ara, “els comuns presten diversos serveis sense que estiguin explícitament reconeguts en la llei”. El debat del comitè directiu sobre aquesta qüestió es va tancar apuntant que hi ha una sèrie de competències que, per criteris d’eficiència i per oferir un millor servei als ciutadans, caldria que fossin assumides pel Govern. Un altre punt acordat en la reunió és el fet que es considera que les primeres reunions tripartides que s’estan celebrant al Consell General, amb representació de grups parlamentaris, comuns i Govern, haurien de centrar-se a definir “un marc clar” de les competències que assumeixen les parròquies. Seria un cop tancada aquesta part de la reforma “que s’hauria de començar a debatre quines transferències han de rebre les corporacions locals i com s’ha de fer el repartiment”.
A l’hora de valorar els canvis a impulsar en el repartiment de les transferències, el comitè directiu valora que és necessari donar més importància a la població. “Entenem que el criteri de donar més diners en base al territori està sobrevalorat”, va afirmar el primer secretari, David Rios. El PS també entén que “totes les parròquies han de fer el mateix esforç fiscal” i afegeixen que “seria important que es poguessin incorporar les minories comunals” a la taula de reunions, va afegir Rios.

PS
transferències
competències
comitè directiu
David Rios
acord
serveis
debat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte