Diari digital d'Andorra Bondia
Pere Baró i Roger Padreny en la compareixença d'ahir.
Pere Baró i Roger Padreny en la compareixença d'ahir.

El PS demana al Govern impulsar accions en polítiques d’igualtat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que, després de l’elaboració del Llibre blanc de la Igualtat, la feina que s’ha fet és mínima. És per aquest motiu que des de la formació es demanen al Govern accions en aquest àmbit. En aquest sentit, el membre del comitè executiu i de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) Roger Padreny va destacar que fa un any es van fer “grans declaracions” amb motiu de la redacció del llibre blanc,  però la sensació ara és que es troba “mig aturat”. “Si no hi ha una execució posterior, tot queda en un calaix”, va exposar.
Per reactivar el debat sobre les polítiques d’igualtat i saber en quin estat es troba el llibre blanc i també aprofitant que avui aquest és un tema d’actualitat, la Joventut Socialdemòcrata ha organitzat un debat obert sobre la matèria. Aquest tindrà lloc el 5 de maig, a les cinc de la tarda, a  La Llacuna, i girarà a l’entorn de quatre temes: la dona i els seus drets, les polítiques d’immigració, els drets dels discapacitats i els drets LGTBI. La intenció és convidar les associacions de dones, d’immigrants, LGTBI i de discapacitats, ja que per fer un bon debat es vol escoltar la veu de les persones que coneixen amb profunditat aquest tema, va dir el també membre del comitè executiu del PS i membre de la JSA Pere Baró. Amb la trobada del 5 de maig el que es vol és “veure on som” i què proposen els joves.
Tant Padreny com Baró van posar en relleu els aspectes socioeconòmics que es desprenen del llibre blanc. Així, van recordar que la meitat dels francesos i un terç dels andorrans tenen feines qualificades, mentre que el 85% dels portuguesos i el 65% dels espanyols ocupen llocs de treball poc qualificats. Unes diferències que consideren alarmants i que també es poden constatar quan es parla de gènere. Per aquest motiu, remarquen que “la societat andorrana no ha avançat com hauria d’haver avançat” i que “falta més feina de la feta fins avui”. 
Tot i que és un debat adreçat als joves, està obert a tota la ciutadania. També es convida el Govern, ja que aquesta és una oportunitat per explicar les polítiques que es desprenen del llibre blanc. Les conclusions de la propera trobada es recolliran per escrit i es traslladaran als consellers comunals i generals del PS.

Oposició al projecte d’heliport nacional a Tresoles

El PS va celebrar dimarts una nova reunió política oberta a la ciutadania a Escaldes-Engordany i es va aprofitar per transmetre als veïns de la parròquia la convicció que el terreny de les Tresoles no és l’adequat per a la construcció de l’heliport nacional pel cost elevat que suposa o les molèsties a la població. Des de la formació també es va plantejar que cal valorar si realment és vol un heliport i si fa falta. En la trobada també es va criticar la inacció de comuns i Govern amb la Vall del Madriu i es va tractar la proposta de permetre la doble nacionalitat.

PS
demana
Govern
impulsar
accions
polítiques d'igualtat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte