Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny en una comissió legislativa.
El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny en una comissió legislativa.

El PS demana al Govern per l'ampliació dels ajuts al sector de l'esquí que creu que no responen a les necessitats


Escrit per: 
Redacció/Foto: E.C./ Consell General

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Roger Padreny ha entrat a tràmit parlamentari aquest matí una demanda d'informació i dues preguntes escrites amb l'objectiu de conèixer si el Govern preveu ampliar l'objecte i els subjectes dels ajuts previstos al decret del 16 de desembre passat de modificació temporal i excepcional del Decret d’aprovació del Reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris durant la situació d’emergència sanitària ocasionada pel SARS-CoV-2.

Segons explica el parlamentari socialdemòcrata, "diversos professionals ens han fet arribar la seva impossibilitat de demanar l’ajut previst al decret en qüestió”, motiu pel qual des de la formació es demana, de forma anònima, quins perfils han rebut l'ajut i a quins perfils se'ls hi ha denegat, així com també s'interpel·la al Govern si pretén ampliar tant l'objecte, com els subjectes beneficiaris de l’ajut previst al decret.

Padreny ha recordat que "l'esquí és l'esport nacional d'Andorra, així com un dels principals fonaments de la nostra economia i del nostre turisme, per això s'han de posar tots els recursos necessaris per respondre a les necessitats i a la realitat d'un sector clau al nostre país".

El conseller socialdemòcrata alerta que aquesta situació està afectant multitud d'actors vinculats al sector de la neu i que no estan previstos al decret de Govern. "Des de monitors d'esquí a altres professionals, com per exemple, els pisters; persones que han participat en multitud de temporades d'esquí i que estan demanant una resposta per part de les institucions, en una situació crítica com és la que ha provocat la crisi econòmica derivada de la pandèmia sanitària". En aquest sentit, Padreny ha afegit que "també demanem quan es preveu fer aquesta ampliació, ja que la situació i la realitat actual no permeten esperar més temps".

PS
demana
Govern
l'ampliació
ajuts
sector
l'esquí
no
responen
necessitats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte