Diari digital d'Andorra Bondia

El PS demana al Govern que aclareixi com s’ha contractat Monitor Group


Escrit per: 
Julià Rodríguez

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat al Consell una demanda d’informació per disposar del contracte que ha signat el Govern amb l’empresa nord-americana Monitor Group, així com d’un informe comparatiu d’empreses que demostri que aquesta era la millor opció que es podia elegir per al projecte.

També han sol·licitat l’acord de ministres que avala aquesta contractació. Així ho va explicar ahir en roda de premsa el conseller socialdemòcrata David Rios, acompanyat de la també consellera Rosa Gili.
El PS també ha presentat tota una sèrie de preguntes perquè siguin respostes per escrit pel Govern relacionades amb aquest mateix tema per conèixer, en primer lloc, quina és la modalitat de contractació que s’ha seguit, perquè s’ha fet “sense concurs públic i a dit, i tampoc tenim la constància que s’hagin demanat tres pressupostos”.
Els socialdemòcrates demanen també com s’han pogut donar les directrius a l’empresa elegida si el projecte de llei encara no estava ni admès a tràmit parlamentari. “Si la llei encara no ha estat aprovada no entenem quines són les directrius que s’han pogut donar a aquesta empresa per captar inversió estrangera”, va argumentar Rios.
El PS vol saber també quina part fixa, del milió i mig d’euros previst –que van qualificar de “moltíssims diners”– i quina part variable percebrà l’empresa i a quins objectius està supeditada, així com de quina partida del pressupost sortiran els diners per a aquesta iniciativa.
El PS entén que l’adjudicació dels treballs que portarà a terme Monitor Group no s’ha fet correctament ja que s’hauria hagut de fer mitjançant un concurs públic, cosa que els fa la sensació d’improvisació. Segons va manifestar Rios, en el pressupost presentat no constava la contrac­tació d’aquesta empresa, “cosa que demostraria que fa quatre mesos no pensaven fer-ho”. El conseller socialdemòcrata va afegir que “pel que sembla, el projecte d’inversió estrangera està basat en l’arbitrarietat, definida en el mateix text, perquè el Govern decidirà si permet o no una inversió estrangera i, a més, a l’hora d’escollir una empresa que ens pugui ajudar a l’hora de tirar endavant la captació d’inversions”.
A més, els socialdemòcrates consideren que el Govern s’ha precipitat perquè “no se sap quins efectes tindrà la llei i si les empreses ja vindran per si soles amb l’ajut d’organismes d’An­dorra”. A l’últim, els consellers van opinar que si el Govern ja s’esperava que la contractació es critiqués, com va dir el titular d’Afers Exteriors, és perquè “no ho han fet tot bé i alguna cosa tenen a amagar”.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Monitor Group nomes agafara els diners i res mes , si alguna empresa es vol installar a Andorra , li tenen que pagar una comissio a dita empresa ,sino no la porten a Andorra , ells s'enbotxaquen el millio i mig i no faran res mes.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte