Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller del PS Jordi Font en les declaracions d'aquesta tarda al vestíbul del Consell General.
El conseller del PS Jordi Font en les declaracions d'aquesta tarda al vestíbul del Consell General.

El PS demana al Govern que surti de l'ostracisme i impliqui els ciutadans per fer front a la pandèmia


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha volgut mostrar ahir la seva preocupació per la manera com el Govern està actuant en aquests moments davant la pandèmia. Segons el conseller general del PS, Jordi Font, l’Executiu, amb una mena “d’ostracisme volgut”, ha dit, s’està allunyant cada vegada més de la societat civil i de les institucions del país. Per aquest motiu, augmenten les discrepàncies entre les decisions que adopta i la societat, perquè els ciutadans no se senten implicats.

Font considera que la pandèmia no és un problema del Govern, sinó “d’Estat”, i per això mateix advoquen perquè “tots hem de ser actors”. Això vol dir, segons Font, que cal comunicar i consultar els sectors implicats abans de prendre decisions, de manera que “tots  siguem corresponsables”. Fer front a la pandèmia afecta tota la societat, va subratllar, i si volem “anar a l’una” cal fer partícips als ciutadans del que està passant. Font ha manifestat que mai es trobarà una solució al gust de tots, però si es consulta els ciutadans es faran més seva la solució que s’adopti.

Com exemple d’aquest distanciament i incomunicació de l’Executiu, Font s'ha referit a la mateixa comissió legislativa de salut que presideix, i ha afirmat que s’assabenta de les decisions que s’adopten pels mitjans de comunicació, com els ha succeït als sectors de bars i restaurants, que no han estat consultats.

Per Font, l’allunyament del Govern de la ciutadania es dona “per por i manca de personalitat”. En aquest sentit, ha afegit que des de l’Executiu “no saben afrontar els problemes” perquè “no estan acostumats a dialogar”. Per aquest motiu, “es blinden i s’acorralen”.

En relació amb això, ha explicat que fa cosa d’un mes van crear una mena de grup de treball “extraoficial” format pels mateixos integrants dels grups parlamentaris que formen part de la comissió i es van oferir al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per col·laborar-hi, “però si des del Govern no ho creuen útil” tampoc no serveix de res.

El PS demana al Govern que surti de l'ostracisme i impliqui els ciutadans per fer front a la pandèmia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte