Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers Carles Sánchez i Roger Padreny, aquest matí al vestíbul del Consell General.
Els consellers Carles Sánchez i Roger Padreny, aquest matí al vestíbul del Consell General.

El PS demana "coherència, transparència, rigor i participació ciutadana" sobre el projecte d'aeroport


Escrit per: 
M.P.A.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat avui cinc preguntes escrites i una demanda d'informació referents a la construcció d'un aeroport al bosc de Moretó a Grau Roig. "Coherència, transparència, rigor i participació ciutadana" són els quatre criteris que demanen al Govern en aquest projecte, segons ha explicat el conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Roger Padreny.

El PS demana al Govern "coherència" perquè té diferents avaluacions tècniques sobre el projecte. De fet, Padreny ha recordat que al setembre del 2020 l'Executiu rep l'avaluació de l'autoritat aeronàutica andorrana realitzada a partir dels informes fets per NavBlue i CGX. En aquesta avaluació es deixa constància de les limitacions tècniques per a la construcció de l'aeroport i sobretot posa en dubte la seguretat del projecte, la qual cosa "és suficientment important com per no continuar amb el projecte", ha remarcat. A més, ja l'Organització d'Aviació Civil Internacionall (Oaci) en fa fer un al 2007 que n'era desfavorable. 

Pel que fa a la "transparència", el grup socialdemòcrata demana que el Govern faci públics tots els estudis que hi ha sobre l'aeroport perquè la ciutadania el conegui. En aquesta mateixa línia, demanen també les actes de la comissió de seguiment del projecte entre la Cambra i l'executiu. Al gener del 2021, vam demanar l'informe i el contingut del conveni de col·laboració. "El Govern no ha sigut clar", ha insistit.

Així mateix, el PS exigeix "rigor" i pregunta per què el Govern ha continuat fent reunions i la Cambra ha encarregat més informes sobre l'aeroport efectuats amb diners públics. Per això Padreny demana quina ha estat l'aportació econòmica del Govern fins aquest moment.

Finalment, el PS demana "participació ciutadana". Segons Padreny, "des del PS considerem bàsic que la ciutadania sigui consultada en tots els projectes que afecten el paisatge" i aquest n'és un. I és el que volen, que si es decideix tirar endavant el projecte es consulti els ciutadans.

Pel PS s'han de tenir en compte les "molt bones negociacions" que s'han fet per tenir l'aeroport Andorra-La Seu. I en aquest sentit les relacions internacionals i multilaterals són bàsiques perquè aquest aeroport funcioni i estigui disponibles per tots els andorrans. Consideren bàsic que es continuïn millorant les relacions multilaterals per millorar l'accessibilitat i el funcionament de d'aquest aeroport.

 

 

PS
coherència
transparència
rigor
participació ciutadana
aeroport

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte