Diari digital d'Andorra Bondia
Els pisos de la Solana.
Els pisos de la Solana.

El PS demana destinar l’immoble de la Solana a habitatges socials


Escrit per: 
Redacció/Foto: Mireia

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) a la minoria del Comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, consideren que els quinze apartaments que la corporació encara manté al Pas de la Casa després de l’acord amb Gevivasa poden ajudar ara a pal·liar la greu problemàtica de l’habitatge que es viu al país. Per aquest motiu, demanen al cònsol major, Jordi Torres, que els cedeixin al Govern perquè es puguin posar a disposició de la ciutadania que busca un lloguer assequible o, fins i tot, pensant en la propera arribada de temporers per a l’hivern. 
Sans va posar en relleu que “hi ha una realitat, denunciada per nosaltres de fa temps i ara també pel raonador del ciutadà, amb una important manca de política d’habitatge” i va remarcar que “fins i tot el ministre Espot reconeix el problema afegit que pot venir amb els temporers”. Des del PS+I es recorda que el Comú encampadà té quinze apartaments, ara tancats, arran de l’acord amb l’empresa concessionària dels antics pisos socials del Pas de la Casa i que, a l’entendre de la formació, poden suposar ara una ajuda per afrontar la problemàtica.
Aquests habitatges, juntament amb Jovial, van ser de les poques iniciatives en matèria d’habitatge social al país però en el cas del Pas de la Casa la seva finalització va coincidir amb l’arribada de la crisi i la baixada dels preus del lloguer. Després d’assolir un acord amb la concessionària, el Comú va intentar subhastar ara fa un any i mig els immobles que van quedar de la seva propietat però cap d’ells es va acabar adjudicant.
Sans també es va mostrar crític amb el fet que el ministre Xavier Espot hagi considerat pisos socials els 17 que el Govern destina a col·lectius específics com els discapacitats o les dones víctimes de violència de gènere. Des del PS es recorda que la problemàtica de l’habitatge és diferent. “Aquests pisos tenen un objectiu que no va lligat a una necessitat econòmica sinó a una situació social determinada”, va apuntar el conseller encampadà, tot indicant que “el que cal pal·liar és que hi ha gent que té dificultats per accedir a un habitatge digne i a un preu assequible”.

PS
immoble
solana
habitatges socials
destinar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte