Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta del PS, Susanna Vela.
La presidenta del PS, Susanna Vela.

El PS demana diàleg i la recerca de solucions per a bars i cafeteries


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha volgut expressar la seva solidaritat amb la situació que viu el sector de bars i cafeteries i amb les conseqüències que es deriven per a moltes famílies. Ho fan "en el marc d'una absoluta responsabilitat institucional i lleialtat envers el Govern, però alhora amb els braços oberts per traslladar el batec i les inquietuds dels ciutadans”.

Des del PS lamenten que no hi hagi hagut, fins al moment, mecanismes i espais de diàleg entre l'administració i el sector, i es mostren convençuts que el diàleg sempre permet arribar a les millors solucions i si més com a mínim a una millor planificació per als empresaris per a la presa de les seves decisions.

“Un exemple és el moment en que es va decidir el tancament d'un dia per l'endemà i just a les portes d'un pont sense cap mena d'antelació ni anticipació i quan probablement ja s'havien realitzat compres i altres aprovisionaments”, expliquen des del partit.

En aquest sentit defensen que el decret d'ajudes que es va publicar la setmana passada és insuficient i emplacen el Govern i el sector a establir un diàleg al voltant del suport que necessita el sector i perquè les decisions es prenguin amb planificació, sense improvisacions de forma que permeti la presa de decisions des del punt de vista empresarial.

Així mateix, i de forma coordinada amb els comuns, entenen que existeixen altres accions que l'Estat pot estudiar per donar suport a l'activitat del sector tant en el present més immediat com de cara al futur.

Finalment, i com venim fent en cada una de les nostres comunicacions des de l'inici de la crisi, reiterem la nostra mà estesa i disposició per tractar amb el Govern totes aquelles dades, informacions i presa de decisions que puguin contribuir a la millor gestió de la Covid i a la minimització dels seus impactes.

El PS demana explicacions al Govern per les targetes de Toti Garcia

D'altra banda, el passat 14 d’octubre els consellers generals del Grup Parlamentari Socialdemòcrata van poder llegir als mitjans de comunicació que Antoni Garcia, administrador de la societat A2 Security i A2 Security Assessors que Govern va contractar per l'assessorament en matèria d'inversió estrangera, disposava d'una tarja de presentació oficial de Govern.

Aquesta targeta, explica el conseller general socialdemòcrata, Quim Miró, "sembla del tot oficial per les seves característiques (escut, nom del Govern, telèfons i adreces), i menciona a Garcia com assessor del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, en dos llengües, català i anglès”.

Des de la formació socialdemòcrata recorden que "no fa gaire temps en una sessió de control al Govern, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ens va explicar que el seu ministeri va signar un contracte de proveïdor extern amb la societat unipersonal de Garcia per tal d’aportar, entre altres, inversions estrangeres. També se’ns va explicar que l’administrador de la societat A2 Security i A2 Security Assessors no disposava ni de despatx ni cap altre dependència física al Ministeri de Presidència, Economia i Empresa”, assenyalen. És per això que demanen explicacions al Govern.

PS
diàleg
recerca
solucions
bars
cafeteries

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte