Diari digital d'Andorra Bondia
El grup parlamentari socialdemòcrata preguntarà sobre aquesta qüestió en la sessió de control del 7 de novembre vinent.
El grup parlamentari socialdemòcrata preguntarà sobre aquesta qüestió en la sessió de control del 7 de novembre vinent.

El PS demana a Govern que rebaixi les tarifes de FEDA i Andorra Telecom


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata considera que en un moment com l’actual “amb el problema de l’habitatge i els problemes seriosos de poder adquisitiu de les famílies” és necessària una rebaixa “substancial” de les tarifes de FEDA i Andorra Telecom, com a mínim d’aquelles més bàsiques.

Així ho va defensar ahir el president del grup parlamentari de la formació, Pere López, que va recordar els “beneficis quantiosos” que obtenen any rere any les dues companyies, entre els 30 i els 40 milions d’euros,  i va lamentar “la pràctica que ha agafat el Govern que el 100% dels dividends li serveixen per finançar el dèficit pressupostari”. En aquest sentit, López va apuntar que les tarifes són en realitat “uns impostos encoberts” als ciutadans i va lamentar que DA hagi convertit les dues companyies en “una màquina recaptatòria” i en una manera de “dissimular la seva incapacitat per equilibrar els comptes públics”.
Per això, López va considerar que seria necessària una rebaixa d’entre el 15 i el 20% de les tarifes, com a mínim “en aquells paquets més bàsics d’Andorra Telecom i en les potències més baixes contractades en el cas de FEDA”, ja que això “té una significació i una importància molt relativa quan estem parlant de les famílies i persones amb salaris més baixos, o amb uns equilibris dins les seves economies domèstiques més sensibles”.
Per tot plegat, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat a Sindicatura una pregunta de cara a la sessió de control a l’executiu del 7 de novembre vinent, en què demana al Govern per què no ha contemplat ni contempla una substancial reducció de les tarifes de FEDA i Andorra Telecom, com a mínim pel que fa a les tarifes més bàsiques.
En aquest sentit, López va avançar que en funció de la resposta que es doni des de l’executiu, amb tota probabilitat s’entrarà una moció “instant el Govern que faci una reducció de tarifes tant FEDA com d’Andorra Telecom de manera substancial amb data entrada primer de gener del 2020”.

PS
demana
Govern
tarifes
FEDA
Andorra Telecom

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte