Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela.
La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela.

El PS demana per la contaminació acústica dels vehicles de motor


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela ha entrat a Sindicatura una bateria de preguntes en relació a la contaminació acústica produïda pels vehicles de motor, amb les quals expressa la preocupació de la formació, i de part de la ciutadania, per aquesta problemàtica.

D'aquesta manera, la parlamentària comença demanant per la campanya de sensibilització que el Govern prepara per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre les noves sancions relatives a la contaminació acústica produïda pels tubs d’escapament dels vehicles de motor i pel calendari, els terminis i els mitjans de comunicació en què està previst per dur-la a terme.

Així mateix, Vela també s’interessa pels decibelímetres, o radars de soroll, de què s’ha proveït el ministeri de Justícia i Interior i pels controls que s’han realitzat, des de l’entrada en vigor del Codi de la circulació, respecte al nivell excessiu de soroll, així com per les sancions imposades.

D’altra banda, la consellera general pregunta si el tall de la injecció de combustible per produir voluntàriament detonacions és una modificació admissible, quin control s’està fent a garatges i instal·ladors que modifiquen o substitueixen tubs d’escapament i si aquests necessiten una autorització especial. I en aquest sentit, demana saber qui realitza els controls de modificacions dels components originals dels vehicles i l’homologació dels nous, especialment dels tubs d’escapament quan la reforma afecta el nivell d’emissions i de soroll. Igualment, pregunta pel nombre de vehicles que ha passat els darrers dos anys pel servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per homologar modificacions substancials de l’escapament.

Per últim, la parlamentària socialdemòcrata s'interesa per conèixer en quina fase es troba l’elaboració de les disposicions reglamentàries acústiques sobre el nivell sonor dels vehicles de motor, segons els límits establerts per la normativa europea, que preveu el Codi de la circulació.

PS
demana
contaminació
acústica
vehicles
motor
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic