Diari digital d'Andorra Bondia
La primera secretària del PS, Susanna Vela, denuncia que s’ha convidat treballadors públics a la presentació de la candidatura.
La primera secretària del PS, Susanna Vela, denuncia que s’ha convidat treballadors públics a la presentació de la candidatura.

El PS demana la dimissió d’Espot perquè “està en campanya electoral”


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La primera secretària del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, va reclamar ahir la dimissió de Xavier Espot com a ministre d’Afers Socials Justícia i Interior, tot apuntant la “incompatibilitat” entre estar ja immers en la campanya electoral dels comicis previstos per a la primavera vinent, on serà candidat a cap de Govern per Demòcrates per Andorra (DA), i la feina importantíssima que ha d’assumir en el càrrec. A més, també hi ha el risc que s’acabin utilitzant recursos públics per a la seva promoció, fet que seria totalment “inacceptable”.
En fer aquesta demanda, Vela va posar en relleu, per exemple, que Espot ja té previst celebrar aquesta setmana un acte de presentació de la seva candidatura –de fet aquest vespre mateix, quan les eleccions estan previstes per a l’inici de primavera–. Això evidencia, al seu entendre, que gran part de l’activitat del ministre responsable de problemes tan greus com la situació del mercat d’habitatges de lloguer, les pensions baixes o la precarietat laboral se centra no en la seva tasca governamental, sinó en la preparació de la campanya electoral. Per això, va apuntar que “hi ha una incompatibilitat entre exercir de ministre i a la vegada ser candidat”, més quan ha d’afrontar “una cartera amb assumptes d’extraordinària importància que requereixen la seva absoluta dedicació”. 
Un altre punt que preocupa és el fet que en estar a l’executiu pugui emprar la infraestructura governamental per a les seves activitats preelectorals. “Es pot donar la utilització d’estructures i de recursos públics de Govern a favor de la seva campanya”, va alertar la primera secretària del Partit Socialdemòcrata, tot remarcant que “ha de ser el seu grup polític qui assumeixi la despesa”, i no pas pagar-se “amb diners públics de tots nosaltres”. 
Un exemple d’aquest risc és el fet que, com ha pogut constatar el PS, són diversos els treballadors de l’Administració que, sense tenir per la seva tasca necessitat d’estar en contacte amb Espot, han rebut missatges als seus perfils personals de xarxes socials mitjançant els quals se’ls convida a assistir a l’acte de presentació de la candidatura, fet absolutament “inacceptable” pel risc que comporta de derivar en situacions properes a un abús de poder i a coaccions.

PS
dimissió
Espot
demana
campanya electoral

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte