Diari digital d'Andorra Bondia
El PS demana per la gestió del pla de pensions de la funció pública
El PS demana per la gestió del pla de pensions de la funció pública

El PS demana per la gestió del pla de pensions de la funció pública


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol que se li trameti tota una sèrie de documentació sobre l’evolució i la gestió del fons de pensions de la funció pública. 
Concretament, Alís demana les actes de la comissió de seguiment així com dades relatives al concurs per a la selecció, recentment tancat, d’una entitat dipositària i una gestora dels diners aportats pels treballadors. En aquest sentit, el polític ha remarcat que la petició s’emmarca en el procés de control que, des de la formació, s’està fent del nou sistema de jubilació d’ençà de la seva aprovació al Consell General la passada legislatura. 
Així, en l’escrit, el conseller general socialdemòcrata demana en primer lloc “dades financeres sobre l’estat actual del pla de pensions”, incloent-hi l’import, la gestió realitzada fins a la data i els rendiments obtinguts. També vol informació sobre l’activitat de la comissió de seguiment i sol·licita totes les actes des de la seva creació així com la política d’inversió acordada per l’òrgan. 
Alís també vol més dades sobre el procés de contractació d’una entitat gestora i una altra de dipositària del fons, recentment finalitzat. Així demana que se li faciliti els plecs de bases emprats per la selecció, així com els procediments de contractació, l’informe previ preceptiu que havia d’elaborar la comissió de seguiment, els contractes de prestació de serveis que s’hagin signat i els informes d’adjudicació de tots ells.
El conseller general ha posat en relleu que la demanda d’informació entra “dins la dinàmica que venim duent a terme des que es va votar la llei” i que sorgeix “arran de la publicació de l’adjudicació de l’entitat gestora i de la dipositària”. 

pla de pensions
Funció Pública
Gerard Alis
PS
Sindicatura
demanda d'informació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic