Diari digital d'Andorra Bondia
Susanna Vela.
Susanna Vela.

El PS demana per la planificació a l’àrea de traumatologia del CHA


Escrit per: 
Redacció

La consellera general del PS Susanna Vela ha presentat una bateria de preguntes a Sindicatura amb l’objectiu de conèixer els detalls que han motivat la decisió de duplicar  el personal de l’àrea de Traumatologia i Ortopèdia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell després que amb la incorporació de 9 professionals hagi passat a comptar amb 17 treballadors.

Concretament, Vela demana quin ha estat el criteri del Govern i de l’autoritat sanitària per fer aquestes noves incorporacions, a què respon el reforç i en quina planificació sanitària s’emmarca. En aquesta línia es pregunta si respon a una planificació del CHA que afecta també altres serveis o bé a una qüestió específica d’aquesta àrea.

La parlamentària demana per quins professionals està integrada l’àrea de Traumatologia i Ortopèdia, quina vinculació tenen amb l’hospital, i en cas d’existir una relació laboral, per quina durada es preveu el contracte amb cada professional. En relació amb les places cobertes, Vela demana quin ha estat el sistema de cobertura així com el cost de la contractació, comptabilitzant el sou base més complements i les guàrdies.

La formació vol saber també quants traumatòlegs exerceixen al país segons el registre de professions sanitàries del ministeri de Salut, quants d’ells no tenen vinculació amb l’àrea de Traumatologia i Ortopèdia del centre hospitalari i quants tenen conveni amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Finalment, Vela reclama el nombre d’actes mèdics en traumatologia i ortopèdia, separat per tipus de malaltia, que s’han produït per part dels professionals adscrits i no adscrits a l’àrea de Traumatologia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell els darrers cinc anys.

 

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte