Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Gerard Alís en una intervenció davant la cambra.
El conseller general del PS Gerard Alís en una intervenció davant la cambra.

El PS demana per la previsió de creixement del cos de policia


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol que Govern expliqui quin és el dimensionament actual del cos de policia, després de la darrera promoció, i, sobretot, les previsions de cara al futur. 
En l’escrit tramès a Sindicatura, Alís demana, en primer lloc, pels integrants actuals del cos. Així, sol·licita el “quadre que detalli l’evolució del nombre d’efectius”, amb un “desglossament per anys i per categories, des de l’any 2010 i fins a l’actualitat”. També vol una “evolució de l’organigrama” amb els membres destinats a cada departament. En segon lloc, el conseller general fa la petició de “l’evolució de la graella salarial del cos” entre 2010 i ara, amb la remuneració de cada efectiu desglossada entre salari base i complements. 
El tercer bloc de demandes del parlamentari té a veure amb el dimensionament del cos. Així, vol saber si “hi ha al nostre entorn (...) recomanacions de ràtios per dimensionar els serveis d’ordre i seguretat” i, si és així, “en quines s’inspira Andorra” i “amb quina ràtio efectiva per ciutadà (i visitants rebuts) es treballa”. El conseller socialdemòcrata també demana si “la incorporació de la darrera promoció d’agents de policia ha permès cobrir les vacants generades (...) els darrers anys” i si “es preveu a curt termini” que hi hagi més entrades al cos. En cas afirmatiu, es demana que es faciliti “quantes places es volen cobrir i en quines categories”.
A l’últim, Alís vol que Govern “especifiqui quines poden ser les necessitats futures (...) de creixement del nombre d’efectius del cos per poder assumir amb garanties les tasques encomanades”, així com “les previsions” de l’executiu per donar-hi cobertura. Aquesta informació es vol amb detall, “distingint per departament (...), així com en funció de les amenaces a cobrir (lluita 2contra el blanqueig de diners, lluita contra terrorismes, cibercriminalitat, etc..)”.

PS
demana
previsió
creixement
cos de policia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte