Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez.
El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez.

El PS demana per les ajudes a l'habitatge


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El dret a un habitatge digne sempre ha estat una qüestió que ha preocupat el PS, i més en la situació actual de dificultat econòmica on  moltes famílies han vist reduïts considerablement els seus ingressos. És per això que el conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata Carles Sánchez ha entrat a tràmit una bateria de preguntes, per a ser respostes de forma escrita, per tal de determinar les ajudes atorgades i el volum total d’aquestes.

Sánchez expressa la seva preocupació pel fet que l’ajut extraordinari per accedir o mantenir l’accés a l’habitatge regulat a l’article 1 del Decret  de modificació temporal i excepcional del Decret del 3-7-2019 d’aprovació del Reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris durant la situació d’emergència sanitària ocasionada pel SARS-CoV-2 ha finalitzat per la seva qualitat de temporal lligada al final de l’emergència sanitària, mentre que “la situació de dificultat econòmica de moltes famílies lligada a la disminució d’ingressos, lluny de considerar-se superada pot suposar-se prevalent en base a l’augment progressiu de les demandes d’altres tipus d’ajuts dels que s’ha informat a les diferents compareixences i sessions de Consell”.

És per aquest motiu que el conseller socialdemòcrata demana quantes peticions d’ajut extraordinari per a l’accés o manteniment de l’habitatge s’han registrat, quantes s’han acceptat i executat i quina és la quantitat mitjana de diners atorgada. Així mateix, es de mana per les peticions refusades i els motius que han dut a aquest refús. Sánchez pregunta també per les prestacions que han experimentat una disminució d’un mes a un altre, la quantitat mitjana de reducció i els motius que han portat a aquesta. Igualment, es demana si s’han registrat retards en els pagaments dels ajuts i quin mecanisme substitutiu s’atorga a aquelles persones que havien rebut l’ajut i que ara no el reben tot i haver-ne manifestat la necessitat. 

L’objectiu de la bateria de les preguntes és conèixer com ha funcionat l’ajut extraordinari i com s’ajuda a les famílies que encara ho necessiten un cop s’ha donat per finalitzada la situació d’emergència sanitària a la que quedava vinculat. 

PS
demana
ajudes
Habitatge
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic