Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS, Rosa Gili.
La consellera general del PS, Rosa Gili.

El PS demana a l’executiu que faci una llei d’impacte ambiental


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata considera necessari tirar endavant una llei d’avaluació ambiental que estableixi quins requisits han de seguir l’anàlisi de qualsevol projecte que pugui comportar afectacions al medi natural. Per això, entre les 17 esmenes que ha presentat al projecte de llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, ara a tràmit parlamentari, n’ha inclòs una per obligar el Govern a disposar d’aquesta normativa en un termini de sis mesos.  
La consellera general de la formació, Rosa Gili, va recordar que de la llei d’avaluació d’impacte ambiental “fa molts anys que se’n parla però encara no ha vist la llum”. 
La intenció de les esmenes és reforçar encara més la protecció del medi ambient així com l’obligació dels poders públics de garantir-la. En aquesta direcció van les propostes de modificació de l’article 3, que estableix els principis generals. Entre elles, destaca la que vol posar negre sobre blanc la “prevalença de la protecció ambiental sobre l’ordenació territorial i urbanístic” o la que indica que una de les finalitats de les administracions és “integrar els requisits  de la conservació, l’ús sostenible, la millora i la restauració del patrimoni natural i la biodiversitat en les polítiques sectorials i, en particular, en la presa de decisions en l’àmbit polític, econòmic i social així com la participació justa i equitativa en el repartiment dels beneficis que derivin de la utilització dels recursos genètics”. També es planteja que l’Estratègia nacional de la biodiversitat tingui “en especial consideració entre d’altres, els espais protegits, hàbitats en perill de desaparició i d’espècies en perill d’extinció, cursos fluvials, zones humides o camins tradicionals”. Les esmenes proposen l’impuls per llei dels anomenats “plans d’ordenació dels recursos naturals” i fixen que el ministeri, en col·laboració amb els comuns, hagi d’elaborar unes directrius per a l’ordenació dels recursos naturals.

PS
executiu
llei
impacte ambiental
faci

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte