Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.

El PS demana "més transparència" a l'hora de prendre decisions com la suspensió de les POB


Escrit per: 
Redacció/Foto: Consell General

El Partit Socialdemòcrata ha demanat a l'executiu "més transparència i empatia" a l'hora de prende decisons importants com poden ser la de la suspensió de les POB, decisions que "que poden determinar el futur professional de molts alumnes de batxillerat i molts alumnes que estan fent la formació professional de l'Escola Andorrana.

Així ho ha assegurat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que ha recordat que el conjunt dels col·lectius integrants de l'Escola Andorrana manifesten com a mínim el rebuig amb el procediment que s'ha seguit". En aquest sentit, López ha insistir en que "més enllà d'aquesta qüestió de forma, hi ha alumnes, pares i professors que no acaben de compartir la decisió i que voldrien analitzar com a mínim altres escenaris alternatius".

Els socialdemòcrates expliquen que la sobtada decisió de suspendre les POB, que va comunicar en roda de premsa la ministra Villarrubla el passat 20 d'abril, no s'havia ni comunicat ni avaluat, ni en molts casos comentada amb els agents implicats. Així doncs, expliquen des del PS, la major part del professorat es va assabentar de la decisió a través dels mitjans de comunicació. Aquesta decisió tampoc havia estat comentada amb els alumnes, alguns dels quals han mostrat el seu descontentament tant amb la decisió com amb el procediment seguit, ni tan sols tractada en els organismes de representació democràtica de l'Escola Andorrana en els que també en són membres juntament amb els alumnes i els professors els pares com ara, per exemple, la Junta d'Escola o l'Apaea. D'igual manera va succeir amb els canvis introduïts en les PobPro.

López ha destacat que la participació democràtica en la presa de decisions ha estat sempre una de les característiques i trets fonamentals de l'Escola Andorrana des dels seus inicis, i ha entrat dues preguntes a Govern per conèixer a partir de quins processos de consultació i participació democràtica el Govern ha pres la decisió de suspendre les POB, i si es planteja el Govern, un cop escoltades les diferents parts afectades, efectuar un plantejament alternatiu al de la suspensió de les POB i als canvis en el calendari de les PobPro. 

PS
demana
més transparència
prendre
decisions
POB
suspensió

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte