Diari digital d'Andorra Bondia
La sessió de control a l’executiu tindrà lloc el 15 de març.
La sessió de control a l’executiu tindrà lloc el 15 de març.

El PS demana pel control dels pisos buits i LdA, per Urgències


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El control dels pisos buits i els efectes de la reforma de la Llei de la funció pública sobre els treballadors comunals són dues de les qüestions que els consellers generals del Partit Socialdemòcrata plantejaran a l’executiu en la sessió de control al Consell General, prevista per al 15 de març vinent, segons ha informat la formació en un comunicat. 
Així, la parlamentària Rosa Gili vol que l’executiu expliqui com preveu controlar els pisos buits que hi ha al país de cara a l’anunciada taxa que es vol posar i si això implicarà, finalment, que es creï un registre de la propietat. En aquest sentit, Gili reclama també al Govern que contesti “per què no s’ha creat un registre de la propietat per, entre altres funcions, poder saber quants pisos buits hi ha al nostre país”. 
Per la seva part, Pere López, vol saber els efectes de la nova llei de la funció pública sobre els treballadors dels comuns i altres ens, com l’Administració de Justícia i altres entitats públiques, després de constatar amb “sorpresa” que “alguns mandataris comunals hagin defensat que aquesta llei no afectaria els seus treballadors. 
En aquest sentit, López, que va recordar que des de l’Administració de Justícia “també s’han expressat dubtes de com els afectaria la nova llei, destaca que “volem saber si hi ha o no aquesta afectació”, ja que “hi podria haver un malentès per part de cònsols, empleats i sindicats si es pensen que no estarien subjectes  a les disposicions del text”.
D’altra banda, des del grup parlamentari liberal plantejaran fins a set qüestions al Govern, segons va informar la formació, també en un comunicat. La primera fa referència a la situació del servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, en la qual es demana a l’executiu que expliqui “els motius que han generat malestar entre el personal mèdic, d’infermeria i administratiu” i que informi sobre “quina és la solució proposada davant la problemàtica del servei d’Urgències”.
Els consellers liberals també preguntaran per les condicions laborals dels agents de la Duana davant les reiterades demandes dels representants dels treballadors, que alertaven de les condicions de les instal·lacions. En concret, es demana si “Govern és coneixedor de la problemàtica que hi ha al departament de Duana” i, en cas afirmatiu, quins són aquests problemes i com pensa solucionar-los.
LdA incidirà també en l’adjudicació directa d’uns treballs de manteniment informàtic a l’empresa SPAI, vinculada familiarment al cap de Govern. Concretament, es preguntarà per “la manca total de previsió per a formalitzar un nou contracte de manteniment dins d’uns terminis raonables” que han provocat l’adjudicació directa i amb caràcter d’urgència.
Així mateix, i en relació amb el darrer estudi actuarial sobre el fons de pensions encarregat per la Caixa Andorrana de Seguretat Social, els parlamentaris liberals preguntaran a l’executiu “si pensa implementar les recomanacions presentades per aquest estudi” i, en cas negatiu, “si pensa aplicar-ne d’altres de no contemplades en l’estudi actuarial”.
Altres preguntes presentades pels parlamentaris liberals fan referència a l’estat de conservació del colomer de la Casa d’Areny-Plandolit, ja que “s’ha constatat que es troba en un estat deplorable”, i a la manera com pensa l’executiu evitar atacats vandàlics als monuments; a les dades de la inversió estrangera dels últims tres anys per conèixer la xifra formalitzada i els llocs de treballs creats; i, finalment, a la situació del projecte per a la implementació al país d’una delegació de l’Institut Baselga.

PS
LdA
control
pisos buits
urgències

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte