Diari digital d'Andorra Bondia
El grup parlamentari socialdemòcrata en una sessió del Consell General.
El grup parlamentari socialdemòcrata en una sessió del Consell General.

El PS demana pel conveni amb la CCIS per a l’aeroport


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata Jordi Font ha presentat una bateria de preguntes amb relació al conveni entre el Govern i la Cambra de Comerç per al finançament d’estudis en l’àmbit d’infraestructures, i més concretament sobre el projecte de l’aeroport que es voldria impulsar a Grau Roig, perquè l’executiu hi doni resposta en la pròxima sessió de control.
Font, que va destacar que “és xocant que s’estableixi un conveni entre el Govern i la Cambra de Comerç quan de fet no els caldria cap conveni per col·laborar, perquè ja ho poden fer segons els estatuts de la Cambra”, demana al Govern que concreti de quins estudis es tracta, la quantitat a què ascendeix el seu finançament, així com si considera que el rol de la CCIS és encarregar-se de planificar les infraestructures nacionals.
El parlamentari, que davant el projecte d’aeroport a Grau Roig demana per si s’ha desestimat el de la Seu d’Urgell,  es va mostrar també molt crític amb l’emplaçament que es preveu per a la infraestructura. “És al·lucinant que algú pugui pensar que allà hi pugui anar un aeroport”, va destacar Font, que va recordar que es tracta d’una de “les valls més ocupades per infraestructures importantíssimes, com per exemple l’únic accés rodat que tenim amb França”. En aquest sentit, el conseller general del PS va remarcar que es tracta d’una “vall estreta on també hi ha els recursos hídrics dels estanys dels Pessons que serveixen per alimentar el riu i la presa de Ransol”, així com també hi ha “l’aparcament de l’estació d’esquí més gran del país”.

PS
conveni
CCIS
aeroport
demana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte