Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

El PS demana pel pagament de les transferències del 2017


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha denunciat que Govern continua sense pagar als comuns els diners corresponents a la diferència entre la xifra que havia pressupostat per a les transferències del 2017 –amb una congelació que finalment no va ser aprovada al parlament– i el que els pertocava realment segons la legislació vigent llavors. Per això, López, que vol que l’executiu es comprometi davant la cambra a complir la seva obligació de transferir-los, ha tramitat una pregunta oral sobre la qüestió de cara a la propera sessió de control la qüestió. 
En l’escrit, el parlamentari del PS recorda que des del Govern s’havien plantejat dues possibilitats per disposar de la partida necessària per fer front a aquestes transferències, que eren “o bé presentar un crèdit extraordinari” o bé “incloure una partida específica al pressupost per al 2018”, i posa en relleu que “cap d’aquestes dues opcions s’ha acabat finalment adoptant”.
Així mateix, López va remarcar que “els comuns compten amb aquests ingressos” i que “alguns, fins i tot, han augmentat impostos, preus públics i la pressió fiscal als seus ciutadans”. També va indicar que “aquests diners corresponen legalment a les corporacions i és una xifra prou important de la qual es pot beneficiar la gent”. Per això, “no entenem el retard a pagar per part de Govern”.

PS
demana
transferències
pagament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte