Diari digital d'Andorra Bondia
El PS demana pel servei que s'ofereix a joves, adolescents i infants en risc
El PS demana pel servei que s'ofereix a joves, adolescents i infants en risc

El PS demana pel servei que s'ofereix a joves, adolescents i infants en risc


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha presentat una sèrie de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit mitjançant les quals vol aprofundir en el funcionament, mitjans i protocols que hi ha en el servei d’atenció a joves, adolescents i infants en situació de risc. La parlamentària ha apuntat que es tracta d’un àmbit en el qual cada cop i hi ha més necessitats i, per tant, considera important poder saber si s’està oferint el servei adequat. 
En l’escrit, tramitat aquest dimarts a Sindicatura, Gili posa en relleu “l’augment més que considerable de famílies amb problemes socials”. A més, remarca que cal tenir en compte “la importància”, en aquests casos, “d’una intervenció d’ajuda i d’assistència la més ràpida, precoç i eficient possible”. 

En primer lloc, la consellera general del PS demana a Govern pel nombre de persones que es dediquen a l’atenció social d’aquests col·lectius (infants, adolescents i joves), sigui dins del ministeri d’Afers Socials o a altres departaments. També vol saber “de quina manera tenen distribuïda la seva feina” així com si estan assignats a centres escolars concrets o a altres espais com ara els Punts Joves.

Gili vol tenir també dades concretes de la situació. Per això, demana que s’informi del nombre de joves, adolescents i infants atesos pels serveis socials els darrers tres anys (2014, 2015 i 2016) així com el primer semestre de l’actual exercici.La parlamentària també pregunta “quin és el protocol de seguiment que es fa per les persones que s’han acostat per iniciativa pròpia o d’altres als serveis socials” i si s’efectuen reunions periòdiques amb els responsables dels centres educatius, amb les famílies o amb els mateixos menors. Una altra de les qüestions plantejades fa referència a les accions d’informació, detecció i ajuda que es fan específicament als centres escolars.
 
En les darreres preguntes, la socialdemòcrata demana si hi ha protocols específics per detectar casos i actuar, si es fa un seguiment de l’absentisme escolar en el cas dels menors de 16 anys i per l’accés al servei de rehabilitació comunitària o als serveis d’atenció a la drogodependència. Gili ha argumentat la formulació de les preguntes tot posant en relleu que “cada cop hi ha més necessitat en aquest àmbit”. Per això, des del PS “volem aprofundir en el coneixement de l’atenció que s’ofereix; demanem quins mitjans hi ha, quins protocols i quines accions es fan per ajudar aquestes persones”. Així, ha afirmat, “la voluntat és saber si estem oferint el servei adequat”. 

PS
risc
joves
infants
adolescents
servei
Rosa Gili
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic