Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Gerard Alís.
El conseller general del PS Gerard Alís.

El PS demana pels impediments per al programa Vacances en pau


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís vol més informació sobre els entrebancs burocràtics que, ara mateix, posen en seriós perill el programa Vacances en pau que organitza l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), segons ha denunciat la mateixa entitat, que ha advertit del risc que enguany no pugui arribar cap infant al país.

Per això, en l’escrit tramitat a Sindicatura, Alís demana al Govern “quins són els motius pels quals enguany els nens sahrauís no poden venir a Andorra, tal com havien fet en anys anteriors” i pregunta també “quines gestions ha realitzat (...) per solucionar els problemes burocràtics que impedeixen l’arribada dels infants”. A més, també vol saber si l’executiu “ha mantingut reunions (...) amb representants de l’Adsaps i de la delegació del Sàhara a Catalunya per tractar la problemàtica”. En cas de resposta afirmativa, vol saber “quines solucions han estat plantejades”.

El parlamentari del PS també demana “per què no és possible signar, tal com demanen des de l’Adsaps, un conveni amb Espanya que permeti l’arribada dels nens sahrauís”. Per últim, sol·licita a Govern si té previst “gestionar o fer actuacions perquè, de cara a anys vinents, la situació es recondueixi i, per tant, els nens puguin tornar a venir al país” i, en cas de resposta afirmativa, demana quines serien.

D’altra banda, i a petició dels cinc consellers de UL-Independents de la Massana del grup mixt, Sindicatura ha acordat prorrogar el termini per a la presentació d’esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei de l’Institut Nacional Andorrà de Finances i al projecte de llei qualificada de modificació de la Llei 9/2012 de modificació de la Llei qualificada d’immigració, segons recollia ahir el Butlletí del Consell General. El nou termini finalitzarà el 16 de març.

També, a petició dels mateixos consellers generals, Sindicatura va acordar prorrogar el termini per a la presentació d’esmenes al projecte de llei de l’esport. El nou termini acabarà el 4 d’abril vinent.

Partit Socialdemòcrata
vacances en pau
Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte