Diari digital d'Andorra Bondia

El PS demana que es torni a engegar la comissió de polítiques per la igualtat


Escrit per: 
J. R.


El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que el Govern actual no presta prou atenció a les polítiques d’igualtat i que en l’últim any el país, en lloc d’avançar, ha anat enrere en aquest àmbit, contràriament al que havia passat en l’etapa en què els socialdemòcrates van estar al poder.

En aquest sentit, la formació política a l’oposició aposta per tornar a posar en marxa la Comissió de Polítiques  d’Igualtat, engegada pels socialdemòcrates l’any 2009, i per fer “un pacte d’Estat amb la societat civil” i els partits polítics per promoure totes les reformes encaminades a aconseguir més igualtat.
La consellera general Mariona González i el president del partit, Víctor Naudi, van comparèixer ahir,  en l’habitual roda de premsa dels dijous, per valorar el quart informe emès per la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI).  González va opinar que el pla d’igualtat “no està entre les prioritats de Demòcrates per Andorra”, raó per la qual “ha quedat estancat”, i que s’hauria de tornar a posar en funcionament la Comissió de Polítiques d’Igualtat, la tasca de la qual ha estat ben valorada per l’ECRI.
Entre les qüestions que s’haurien de tractar en aquest òrgan hi ha, segons va dir González, la de la nacionalitat, “que no toca mai per a DA, ni abans ni ara”. Així, s’hauria d’abordar el nombre d’anys necessaris per obtenir la nacionalitat andorrana,
la doble nacionalitat o el vot dels residents en les eleccions comunals.
“Ens podíem haver avançat com a país en aquest àmbit, però ha hagut de venir un organisme internacional a dir-nos el que hem de fer”, va assenyalar Naudi. El president del PS es va mostrar partidari també de “deixar fer a la Batllia sense pressions” pel que fa a la investigació de les escoltes telefòniques al servei de Policia.

El PS ha fet altra vegada un toc d’atenció al Govern en relació amb la necessitat d’avançar en la legislació laboral. En concret caldria canviar la Llei de llibertat sindical per afavorir la participació sindical, perquè sigui possible que hi hagi activitat sindical a les empreses sense que els afiliats tinguin por de represàlies. I també cal regular el dret de vaga. Els socialdemòcrates opinen que són prioritats per als pròxims mesos, fins al punt que si els demòcrates no presenten un projecte de llei ho faran ells al setembre o l’octubre. El treball fet la passada legislatura serviria de base per a aquest text. La consellera socialdemòcrata Mariona González va explicar també que és hora de parlar de la possibilitat de ser membres de l’Organització Internacional del Treball (OIT).

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte