Diari digital d'Andorra Bondia

El PS demana saber quins contractes d’arrendament s’han renegociat


Escrit per: 
Agències

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va anunciar que el seu grup ha presentat una demanda d’informació per conèixer quins són els contractes d’arrendament que el Govern ha renegociat i com s’ha obtingut la rebaixa de preu anunciada.

Bartumeu va fer aquestes declaracions després de la junta de presidents, en què es va assignar el projecte de llei de modificació de la Llei del sòl a la comissió d’Ordenament del Territori i el text sobre horaris comercials a la d’Economia, que es reunirà un cop acabi, dijous, el termini de presentació d’esmenes. En aquest sentit, el cap de l’oposició ha recordat que abans de dijous presentaran una esmena a la totalitat i esmenes a l’articulat encaminades a defensar els principis de la Llei d’horaris comercials del desembre passat.
Tal com va informar Bartumeu, el conseller general socialdemòcrata David Ríos ha presentat una demanda d’informació perquè el Govern li trameti còpia de tots els contractes d’arrendament que s’han renegociat a la baixa. En aquest sentit, Bartumeu va indicar que han demanat tota la documentació sobre la qual s’han establert modificacions a la baixa dels preus per poder fer “el seguiment i el control” d’aquesta qüestió.
Pel que fa a la modificació de la Llei d’horaris comercials, Bartumeu va indicar les esmenes que presentaran tenen per objectiu defensar que la llei aprovada a finals de l’any passat “era una bona llei”, i per altra banda, rebutjar que es doni un tracte diferent entre la diada de Meritxell i la de la Constitució, ja que entenen que totes dues són festa nacional, i de manera prioritària ho és primer el 14 de març.
D’altra banda, Bartumeu va mostrar la seva “sorpresa absoluta” davant el nomenament del raonador del ciutadà, criticant que Demòcrates per Andorra hagi designat el seu candidat “fent passar l’anivelladora i sense demanar-nos ni l’opinió”. Pel que fa a la renovació del consell d’administració de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), el PS està estudiant si proposen a Antoni Martí el nom d’un candidat. Bartumeu també va indicar que properament s’hauran de proposar els noms per a la renovació de la junta electoral.

Els membres que dimitiran formaran un grup d’opinió
Els militants i fundadors del Partit Socialdemòcrata que tenen previst deixar la formació, entre ells la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, podrien crear un grup d’opinió i de reflexió progressista, que més endavant podria desembocar en un nou partit polític. Però la cònsol no marxarà sola, sinó que també es donaran de baixa militants del seu entorn al Comú, bona part dels històrics d’Encamp i militants destacats d’altres parròquies. Un dels membres que també podrien abandonar les files socialdemòcrates seria l’exsíndic general Josep Dallerès, recentment proposat ambaixador al Consell d’Europa. També abandonarà Jordi Torres Falcó. Bartumeu va declinar ahir fer cap mena de declaració sobre les dimissions.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte