Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

El PS demana si es controla i com l’apujada de l’IPC als salaris


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, vol que el Govern aclareixi si s’està controlant el compliment de l’apujada de l’índex de preus al consum (IPC) als salaris inferiors a 24.000 euros anuals bruts impulsada via pressupost per l’executiu anterior. En aquest sentit, el conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) ha presentat una pregunta que s’haurà de respondre de forma oral en la primera sessió de control de la legislatura, prevista per al dia 20 de juny, segons va informar ahir la formació en un comunicat. 

El líder del PS ha advertit que el fet que no hi hagi aquest control pot provocar un greuge per als empresaris que sí que compleixen la llei amb relació amb aquells que no estiguin aplicant l’increment salarial.  
En l’escrit entrat a Sindicatura, López recorda que “la disposició addicional quarta de la llei del pressupost per a l’exercici 2019 indica que tots els empresaris (...) estan obligats a incrementar, com a mínim, el salari dels treballadors que percebin un salari global brut que, en còmput anual i per a la jornada legal ordinària de treball, sigui inferior a 24.000 euros, en el mateix percentatge en què s’hagi establert l’increment de l’IPC de l’any 2018” i que, justament, des de l’executiu es va establir aquesta dada en un 0,7%. En canvi, indica, “hem tingut constància arran de la denúncia feta per la Unió Sindical d’Andorra (USdA) que hi hauria molts casos de treballadors als quals no se’ls ha aplicat l’increment de l’IPC marcat al pressupost”.
Per això, López demana a l’executiu “com està realitzant (...) el control del compliment de l’obligació establerta al pressupost 2019” així com també si  “s’ha rebut alguna denúncia de casos on no s’hagi complert aquesta disposició”.

PS
demana
apujada
IPC
salaris

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte