Diari digital d'Andorra Bondia
El PS va fer ahir balanç del curs polític al llac d’Engolasters.
El PS va fer ahir balanç del curs polític al llac d’Engolasters.

El PS demana “una legislatura curta” i “poques decisions més”


Escrit per: 
M.S. / Foto: PS

“No demanem que convoqui eleccions perquè és la seva competència, però sí que al cap de Govern li demanem dues coses, que la legislatura sigui com més curta, millor, i que aquest executiu prengui tan poques decisions com pugui”. Així de contundent es va mostrar ahir el conseller general del Partit Socialdemòcrata i president de la formació, Pere López, després de la “nova decepció” i “malbaratament” de diner públic que ha suposat la suspensió del projecte The Cloud, i també la situació en què es troba el país  amb un Govern “que cada dia comet més errors”.
D’altra banda, López, que va carregar novament contra “la inacció” de l’executiu en el tema de l’habitatge i contra l’obsessió per mirar de resoldre el problema “fent més pisos i no garantint-ne l’accés”, va avançar que la formació no donarà suport a la proposició de llei per fomentar l’emprenedoria que van presentar després que, per la via de les esmenes, la majoria demòcrata “l’ha destrossat i buidat de contingut”.
Per la seva part, la parlamentària Rosa Gili va fer evident la preocupació de la formació per  textos com el Codi de relacions laborals i el de la Funció Pública, dues lleis que, al seu entendre, i cada una en el seu àmbit, “van en contra dels treballadors del país”. En el cas de la reforma de la funció pública, Gili, que va lamentar que “més que regular i desenvolupar llibertats anem en sentit contrari”, va incidir novament en la necessitat de disposar d’una funció pública “independent” i “sense arbitrarietats” i va alertar del risc per a aquest objectiu que comporta l’eliminació de la figura de funcionari.
La primera secretària del PS, Susanna Vela, va incidir en la feina que s’està fent des de les diferents comissions de cara al programa electoral i va anunciar el nomenament de Liliana Ribeiro com a secretària de polítiques d’igualtat de la formació. Entre els primers passos que farà hi haurà el de contactar amb el Partit Socialista Europeu i la Internacional Socialista per celebrar un acte a Andorra sobre aquesta qüestió.
En l’àmbit parroquial, la consellera de PS+I a la capital Dolors Carmona va lamentar l’excés d’incidències que s’han viscut en les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell tot i que s’han “volgut fer en tres mesos per minimitzar les molèsties”. Carmona, que va lamentar també el “sobrecost” de l’obra, que farà que “s’acabin pagant més de 12 milions i sense tenir en compte la zona de la Rotonda i el que havia de ser The Cloud”, va mostrar també la seva preocupació per les cessions d’espais públics per a ús privat, com és el cas de l’Alberg de la Comella, i va advertir que serà vigilant amb el cas del Centre de Congressos.
Per la seva part, el conseller del PS+I al Comú d’Encamp Joan Sans va carregar contra la “política d’embolcall” de la majoria i va recordar aspectes com l’acord d’intencions amb Saetde o el pla de dinamització. Sans també va lamentar que són els ciutadans els que acaben pagant aquesta política veient com no es reactiva l’economia de la parròquia.
Finalment, el coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA), Pere Baró, va destacar el rol cada cop més important que prenen els joves dins la formació, amb quatre membres als comitès directiu i executiu, es va felicitar per haver triplicat els membres de l’organització i va avançar que s’organitzarà un nou debat, en aquest cas, per abordar qüestions com la doble nacionalitat.

PS
demana
legislatura curta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte