Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió amb el copríncep episcopal, avui
Un moment de la reunió amb el copríncep episcopal, avui

El PS demana a Vives que se cenyeixi a les atribucions que li dona la Constitució


Escrit per: 
Redacció/Foto: Bisbat d'Urgell

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, la presidenta suplent del grup parlamentari, Judith Salazar, i el conseller general Joaquim Miró s'han reunit avui amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Els socialdemòcrates han traslladat a Vives la seva preocupació davant les ingerències polítiques del copríncep i pel desequilibri institucional que provoca la sobreexposició de Vives, tal com s'ha manifestat amb motiu de la inauguració de la Cimera Iberoamericana i el XIIIè Encuentro Empresarial. Des del PS s'ha assenyalat que aquesta preocupació ve motivada pel fet que el copríncep que té més poder polític i més presència a nivell internacional és el francès, i que aquestes desatencions cap a ell poden perjudicar les relacions d’Andorra amb França, a qui es recorre des del Principat quan es necessita ajuda.

Els socialdemòcrates han tractat amb Vives algunes de les ponències que es van presentar en l’últim congrés del PS. Els representants socialdemòcrates han manifestat que el copríncep s’ha de mantenir dins del marc constitucional i que té l’opció de presentar un recurs al Tribunal Constitucional, però que més enllà no es poden contemplar decisions que surtin d’aquest marc. Segons ha informat el PS, el copríncep ha assegurat que és coneixedor dels termes acordats.

La reunió també ha servit per tractar el treball fet pels socialdemòcrates durant la pandèmia de la Covid-19 amb propostes que han estat recollides i aplicades, encara que en un primer moment no fossin aprovades pel Govern, com la Llei dels ERTO en la qual el grup parlamentari s’ha implicat des del primer moment o els descomptes per als comerços, l’intent d’ampliar mesures per als autònoms així com la gratuïtat de FEDA i Andorra Telecom, i que una moratòria dels préstecs fos aprovada per llei, entre altres.

PS
vives
Constitució

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte