Diari digital d'Andorra Bondia
López i Salazar en la compareixença d'aquest matí.
López i Salazar en la compareixença d'aquest matí.

El PS denuncia els incompliments sistemàtics dels acords parlamentaris per part del Govern


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

Denunciar els incompliments sistemàtics dels acords votats en seu parlamentària per part del Govern, que respon a "una manera de fer de l'actual coalició conservadora" titllada d'"habitual" i pròpia de la manera de gestionar de Demòcrates". Aquest és el denominador comú de les iniciatives legislatives presentades avui pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i la consellera Judith Salazar en relació a la Carta social europea i la rebaixa de les tarifes bàsiques de FEDA i Andorra Telecom.

Segons López, la sensació que té "és que es voten coses per quedar bé" i que el Govern "no s'agafa com un compromís ferm" allò que s'acorda al Consell General. La manca de resposta als compromisos presos és considerada per López "un menysteniment absolut al Consell General" i ha reconegut que la pregunta que hi ha en el rerefons, "quina opinió té el Govern sobre l'activitat parlamentària i les propostes que s'aproven al Consell", té un caire de "provocació".

Pel que fa a la Carta social europea, Salazar ha presentat una pregunta escrita per demanar l'estat del compromís adoptat en el darrer debat d'orientació política de ratificar més articles d'aquesta Carta. En aquest sentit, ha recordat que la primera bateria d'articles es van signar el 2004 amb el compromís d'anar-ne signant d'altres de manera progressiva i "ara estem al 2021 i encara no hem fet aquest intent d'avançar", va criticar Salazar. 

Quant a la reducció dels paquets bàsics d'Andorra Telecom i les potències més baixes de FEDA per a les famílies més vulnerables, López va recordar que ho van demanar l'octubre del 2019 i que el Govern es va comprometre a fer-ne un estudi, un estudi que un any i mig després de fer la pregunta i de nou mesos de compromís de l'Executiu de lliurar aquests informes encara no ho han fet.

Durant la presentació, López i Salazar s'han referit a d'altres àmbits en els quals l'Executiu ha incomplert els acords parlamentaris o no ha respectat calendaris. Tots els reglaments pendents de les lleis que no s'estan fent són alguns d'ells. Per Salazar això té conseqüències negatives com ara l'augment de la desafecció ciutadana envers la política.

 

PS
denuncia
incompliments sistemàtics
Acords
parlamentaris
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte