Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López al Consell General.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López al Consell General.

El PS dubta dels protocols contra la violència de gènere


Escrit per: 
Redacció

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha fet arribar a Sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual vol comprovar l’estat de desenvolupament en què es troben els protocols per lluitar contra la violència de gènere i domèstica, tres anys després de l’aprovació de la llei per lluitar contra aquesta xacra. El parlamentari ha lamentat que, per les informacions que han arribat a la formació, no estarien prou avançats i considera important poder accedir a la documentació reclamada per comprovar si aquesta sensació s’adequa o no a la realitat.  

En l’escrit registrat ahir al Consell General, López sol·licita, en primer lloc, que se li faci arribar “la guia de col·laboració per la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica (Conpvgd)” que, recorda, és el “document que ha de garantir l’ordenació de les actuacions dels ministeris i departaments de l’Administració implicats en la prevenció, l’assistència i la persecució” d’aquestes dues problemàtiques. També demana “tots els protocols d’actuació de cada àrea d’intervenció en els quals s’estableixen els recursos, els serveis i els mecanismes de col·laboració amb les víctimes”.
A més, el parlamentari reclama “el cronograma d’implantació de la Llei 1/2015, del 15 de gener, per l’erradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica des de la seva aprovació”. A l’últim, vol que se li enviïn “les estratègies dissenyades per la Conpvgd que s’han recollit en els plans nacionals de serveis socials i sociosanitaris”.
El conseller general ha recordat que el cap de setmana “es va celebrar un debat de polítiques d’igualtat” impulsat des de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA), “amb diferents qüestions” i “un dels problemes analitzats va ser el de les víctimes de violència de gènere”. Durant la xerrada, “va tornar a sortir la qüestió dels protocols i de la guia de col·laboració”. 
En aquest sentit, López ha remarcat que “fa més de tres anys” que la llei es va aprovar i, “segons les informacions que ens arriben, no s’han desenvolupat totalment i no totes les previsions del text s’han complert”. Així, el parlamentari no amaga que “la sensació és que els protocols no estan suficientment ben desenvolupats i moltes problemàtiques no s’aborden de forma correcta”.

violència de gènere
protocols
PS
Partit Socialdemòcrata

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte