Diari digital d'Andorra Bondia
El director del CRES, Joan Micó.
El director del CRES, Joan Micó.

El PS és la formació amb el votant més fidel segons el CRES


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: M.M.

L’enquesta d’opinió política i preelectoral del CRES, feta pública dijous, revela part de la fuga de vots i els possibles vasos comunicants entre les diferents formacions que es presenten a les eleccions generals del 7 d’abril. Les dades assenyalen el PS com la candidatura amb un votant més fidel respecte a la papereta emesa fa quatre anys. Un 43,1% dels enquestats que declaren que les passades eleccions generals del 2015 van donar suport a la llista de Pere López ara ho tornarien a fer. 
Els socialdemòcrates no tindrien cap fuita de vot important cap a altres candidatures, i a més, aconseguirien arrossegar votants de Progressites-SDP. Un 13,2% dels enquestats que fa quatre anys va votar el partit actualment encapçalat per Josep Roig aquestes eleccions generals, es decantarien per donar suport a la formació liderada per López, mentre que només un 1,3% faria el canvi a la inversa. Tot i això, els progressistes tindrien un 30,2% de votant fidel. 
Liberals d’Andorra seria l’altra formació que patiria fuga de votants, en aquest cas cap a la Terceravia de Josep Pintat. També perdria vots en direcció als seus companys de coalició a les parroquials. Concretament, un 8,8% dels enquestats que fa quatre anys va votar L’A, el pròxim 7 d’abril votaria Terceravia, i un 6,6, el PS. En el cas liberal, la fidelitat del vot se situaria al 21%. 
La segona formació amb un electorat més seguidista és la llista de DA, amb un 32,5% dels votants. La candidatura encapçalada per Xavier Espot no patiria cap fuga de vot important cap a altres formacions.
D’altra banda, els enquestats andorrans suspenen la gestió del Govern, amb un 4,57, mentre que en el cas dels no-nacionals, aquests sí que aproven la gestió de Demòcrates, amb un 5,56.

PS
formacio
CRES
votant
Fidel

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte