Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS, Rosa Gili.
La consellera general del PS, Rosa Gili.

El PS es mostra satisfet per la investigació de l’afer del SAAS


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) es mostra satisfet per com s’està desenvolupant el procés judicial obert a la Batllia arran de la querella presentada per les greus irregularitats detectades en la gestió del Servei Andorrà d’Atenció Sanitari (SAAS) i revelades pel Tribunal de Comptes en els seus informes dels exercicis 2013 i 2014. 
Així, des de la formació, a través d’un comunicat, es va destacar que arran d’haver fet una demanda davant els tribunals, no només s’està avançant en l’esclariment de les diferents anomalies detectades, sinó que se n’han registrat de noves. I és que per al PS és molt important poder aclarir si aquests fets són delictes i determinar responsabilitats tenint en compte que es podria haver malbaratat una xifra molt elevada de diners públics, i per això, en cap cas s’ha  plantejat la possibilitat de retirar-se del procediment. 
El PS considera que amb la querella presentada s’ha aconseguit posar en marxa una investigació necessària per esclarir uns fets molt greus. No ha estat fins aquesta acció judicial que s’han començat a analitzar una llarga sèrie d’irregularitats, denunciades pel Tribunal de Comptes als seus informes anuals. Malgrat aquests avisos, cal lamentar la inacció del Govern, que no va ser contundent a l’hora de denunciar aquestes actuacions davant les instàncies judicials.
Per tot plegat, i davant algunes informacions publicades, la formació vol deixar clar que la seva intenció, demostrada ja amb la presentació de la querella, és arribar fins al fons per esclarir les responsabilitats d’aquestes irregularitats. És necessari recordar, un cop més, que aquests fets han suposat un important perjudici a les arques del SAAS, una entitat pública. 
Per això, continua el comunicat, des del PS “s’ha treballat, es treballa i es treballarà amb la màxima seriositat i rigor per ajudar en l’avenç de la investigació i en la determinació de les diferents responsabilitats, incloses aquelles que siguin de caràcter penal”. I s’insisteix que en cap moment “hi ha sobre la taula la possibilitat de retirar la denúncia presentada en el seu dia” en un “exercici de responsabilitat” davant la passivitat mostrada per Govern.

PS
satisfet
investigació
SAAS
afer

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte