Diari digital d'Andorra Bondia
Pere López i Roger Padreny durant la reunió mantinguda ahir amb els interns del centre penitenciari.
Pere López i Roger Padreny durant la reunió mantinguda ahir amb els interns del centre penitenciari.

El PS estudiarà fórmules perquè els presos d’entre 18 i 25 anys es formin


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, es va comprometre ahir a estudiar fórmules per facilitar l’accés a formacions als joves d’entre 18 i 25 anys que estan presos. Ho va fer després de mantenir una reunió de més d’una hora i mitja amb els interns, acompanyat pel número cinc de la llista nacional, Roger Padreny. L’objectiu de la trobada era “escoltar”, va dir. I precisament, un dels principals neguits que va poder copsar fa referència a la necessitat d’avançar més en reinserció laboral, i sobretot en els projectes de formació per als joves.
López va explicar que és en la franja d’edat d’entre 18 i 25 anys en què l’oferta és “insuficient”. En aquest sentit va remarcar que per a aquests presos “hi ha un buit absolut”, ja que no poden cursar el graduat escolar o el batxillerat perquè tenen més de 18 anys i tampoc accedir a estudis universitaris, perquè encara no tenen 25 anys. “Si durant la seva estada aquí no se’ls ofereix cap possibilitat de formació avançada, segurament, posteriorment la seva situació al món laboral serà molt més complicada”, va observar López. És per això que va defensar la necessitat de trobar una fórmula per oferir-los algun tipus de formació professional o la possibilitat de concloure el batxillerat perquè puguin millorar la seva capacitació i sortir amb bones condicions per afrontar el mercat laboral. El cap de llista va puntualitzar que aquesta és una reivindicació dels mateixos interns i considera que té “tota la lògica”. Al mateix temps va declarar que “un noi de 19 o 20 anys que entra aquí per un mal moment ha de tenir la possibilitat de sortir als 22 o 24 anys amb una situació millor”. Actualment, les formacions que s’ofereixen per a aquesta edat (com ara informàtica o pintura) no estan enfocades a millorar la capacitació dels presos.
Per altra banda, López i Padreny també es van reunir amb els agents penitenciaris. Amb relació a aquest cos, el programa electoral de la formació preveu un increment del nombre d’agents. En aquest sentit, el candidat a cap de Govern del PS va destacar que “la dotació avui és insuficient”. Així, va remarcar que els treballadors han de fer torns de vuit hores, s’han de cobrir diferents serveis i tasques, a les quals ara s’ha d’afegir el vis-a-vis. “Ens arriba que, tot i els esforços que s’estan fent des de direcció, el nombre de persones que formen part del cos és insuficient. Cal augmentar els recursos perquè la feina es pugui fer”, va declarar.

PS
estudiarà
fórmules
presos
formin

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte