Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, en una sessió del Consell General.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, en una sessió del Consell General.

El PS exigeix a Espot que cessi Torres per les diferències sobre l’heliport


Escrit per: 
M.S./M.S.C. / Foto: BonDia

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va demanar ahir al cap de Govern, Xavier Espot, el cessament immediat del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, arran de les diferències de criteri amb relació al projecte de l’heliport nacional a les Tresoles que es van poder constatar la setmana passada en la sessió de control a l’executiu al Consell General.
En aquest sentit, López va recordar que en la sessió de dijous passat el ministre Torres “no va manifestar cap mena de dubte quant a l’emplaçament i a tirar endavant aquest projecte”. Per això, el parlamentari socialdemòcrata va considerar “inexplicable” l’intent de “revertir la situació” i de “fer creure una altra cosa” per part del cap de Govern, que tot just acabada la sessió de control va fer unes manifestacions en què descartava ja de forma definitiva que l’heliport s’acabés fent a la zona de les Tresoles. 
Per això, López, que va recordar la importància i els anys que fa que es treballa en el dossier de l’heliport, va assegurar que “si el cap vol que les seves declaracions siguin mínimament creïbles ha de cessar el ministre, que no pot estar més temps al front de la cartera”.
López va lamentar que “al cap de Govern  li està faltant lideratge no només en aquesta qüestió, sinó segurament en moltes d’altres” i que “sembla en molts moments que cada ministre fa una mica el que vol i el que li sembla”, i va assegurar que, si fos ciutadà d’Escaldes-Engordany, “tindria clar que a hores d’ara no em puc refiar de gent que, amb un dossier preparat i que fa anys i anys que es treballa, no és capaç de consensuar posicionaments davant d’una pregunta de control parlamentària”.
Preguntat per aquesta demanda, el ministre portaveu, Eric Jover, va afirmar que “el context ho explica tot” i va indicar que López sempre aplica l’estratègia que en campanya electoral “tot s’hi val”. Al mateix temps va acusar-lo d’instrumentalitzar tots els seus “llocs de poder” per incidir en les eleccions. Jover va assegurar que no hi ha “cap contradicció” entre Torres i Espot i va afirmar que el Govern “descarta el projecte de Tresoles, clarament”. Amb tot, va anunciar que l’executiu seguirà treballant per tenir un heliport a Andorra. Jover també es va referir a les paraules de López en què acusava la Taula d’habitatge de ser un lobby en favor dels propietaris. Va recordar que a l’ens també hi ha el Raonador del Ciutadà i Càritas i va acusar el polític del PS de fer perillar la congelació del preu del lloguer presentant una esmena a la totalitat. Jover va anunciar per al primer trimestre del 2020 la llei de l’Institut Nacional d’Habitatge i també nou habitatge de rehabilitació al mercat que permetrà reduir el preu del lloguer.  

PS
exigeix
Espot
cessi
torres
diferències
l'heliport
sobre

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte