Diari digital d'Andorra Bondia

El PS fa una esmena al pressupost per estalviar acomiadaments a RTVA


Escrit per: 
J. R.

El grup parlamentari socialdemòcrata pretén que una part de la partida corresponent al gabinet del cap de Govern fixada en el projecte de pressupost per a l’any vinent serveixi “per estalviar acomiadaments” a RTVASA.

En concret, la transferència d’un capítol a l’altre seria de 75.000 euros, que es destinarien “a reforçar les disponibilitats de tresoreria” de l’empresa parapública “amb la finalitat d’evitar acomiadaments”. És una de les tretze esmenes parcials que el grup socialdemòcrata proposa al projecte de pressupost del 2012, i a més presenta també una esmena a la totalitat perquè es pugui fer un debat de globalitat sobre la política pressupostària de l’executiu encapçalat per Antoni Martí. “Una política que els socialdemòcrates consideren injusta i equivocada.”
La mateixa esmena que, segons s’afirma en l’argumentació dels socialdemòcrates, vol “reduir l’augment extraordinàriament important del pressupost del gabinet del cap de Govern”, pretén també que 154.734 euros passin a formar part de la transferència a federacions i clubs esportius, i que 100.000 euros més serveixin per “reforçar l’atenció a instal·lacions esportives”. D’aquesta manera, el gabinet rebria 329.734 euros menys del que està pressupostat.
Els socialdemòcrates aposten també per eliminar l’augment de la retribució dels membres del consell d’administració de la CASS “perquè és clarament contradictori amb la política d’austeritat i contenció que predica (però no aplica) el Govern”. Altres esmenes defensen incrementar les partides del Pla de reactivació del comerç i del Servei d’Ocupació, que el Govern redueix un 39% i un 27,9%, respectivament, segons els socialdemòcrates.
El grup parlamentari posa en dubte també que el Govern tingui voluntat política “de procedir al correcte desplegament del nou model tributari”, ja que no hi posa els mitjans materials i humans necessaris, i proposa augmentar la dotació en aquest àmbit.
D’altra banda, quatre de les esmenes volen posar en evidència la inconstitucionalitat de dos articles del projecte de llei perquè envaeixen competències del Consell General quan es regula el pressupost de la cambra i l’estatut del seu personal.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte