Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió del comitè directiu del Partit Socialdemòcrata d’aquest cap de setmana.
Un moment de la reunió del comitè directiu del Partit Socialdemòcrata d’aquest cap de setmana.

El PS farà un congrés el 15 de juny per preparar els comicis comunals


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha reunit aquest cap de setmana per valorar els resultats assolits en les eleccions generals de diumenge passat. Des de la formació es valora de forma molt positiva el creixement assolit en els comicis, així com l’aposta per la fórmula de d’Acord a les parròquies, que ha permès aconseguir la victòria a les dues territorials més poblades, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. 
A banda, en la reunió es va acordar també la celebració d’un congrés ordinari, principalment centrat en la renovació dels càrrecs directius del partit i en la preparació de l’estratègia de cara a les eleccions comunals del desembre vinent, congrés que ha quedat fixat per al 15 de juny.
Segons va informar ahir la formació a través d’un comunicat, des de l’òrgan directiu es destaca especialment el fet que, en la llista nacional, la formació ha aconseguit un notable increment de vots en comparació amb els comicis del 2015: gairebé 2.000 suports més. Això ha permès situar el PS com a segona força estatal, molt a prop de Demòcrates (DA). Així, es posa en relleu que “hem passat d’estar a tretze punts ara fa quatre anys a tot just quatre”. 
Aquesta sensació també és compartida a l’hora d’analitzar els resultats de la coalició amb Liberals d’Andorra a les llistes parroquials, sota la denominació de d’Acord. Així, es posa en relleu les importants victòries aconseguides a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que “per si soles ja validen aquesta aposta”, ja que són dos territorials de gran pes polític. A més, es remarca que a la resta de circumscripcions s’han assolit bones dades de suports, especialment a Encamp i Ordino, on s’ha quedat molt a prop del triomf. 
La reunió del comitè directiu també va servir per convocar el congrés ordinari que el PS celebrarà el 15 de juny. La cita ha de servir, en primer lloc, per a la renovació dels càrrecs directius de la formació –l’actual comitè executiu compleix ja el seu segon any de mandat–. A més es marcarà l’estratègia per seguir de cara a les eleccions comunals previstes per a la primera quinzena de desembre. 
Per últim, l’òrgan directiu també va voler destacar positivament el fet que les darreres setmanes s’ha produït un considerable nombre d’altes de militants i simpatitzants, prop d’una vintena. A aquestes, es destaca, se n’hi poden sumar més els pròxims dies, ja que “hi ha més gent que s’ha mostrat interessada i que ho vol estudiar”. Aquestes incorporacions, que s’afegeixen a les ja importants registrades a finals de l’any passat, demostren, a l’entendre dels dirigents socialdemòcrates, que el projecte polític és atractiu i que hi ha “un corrent positiu vers el partit”. Per això, es vol treballar per “fer accions per acostar-nos encara més a la ciutadania”, s’assegura en el comunicat.

PS
Congres
15
juny
comicis
comunals
preparar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte