Diari digital d'Andorra Bondia

El PS i ApC s’encallen en l’establiment d’un pacte amb garanties de durabilitat


Escrit per: 
Sergi Moral


Dos hores de reunió però cap avanç. Aquest seria el resum de la trobada que van mantenir ahir els presidents dels grups parlamentaris del PS i ApC per fer arribar a bon port un possible pacte que duri tota la legislatura.

Almenys així ho van insinuar els dos presidents, Francesc Rodríguez i Eusebi Nomen. Tot i que van fer declaracions conjuntes per mostrar una bona entesa, la imatge no va acompanyar ahir les paraules, ja que va deixar entreveure que la cosa està encallada més que no pas que vagi bon camí.
“Estem en el mateix estadi que estàvem en les darreres reunions”, va comentar Rodríguez, que va argumentar que el desig dels dos grups no és altre que “trobar una solució que permeti afrontar les polítiques necessàries de forma responsable dins dels terminis”.
De la seva banda, Nomen va indicar que el seu grup analitzarà la proposta que han fet els socialdemòcrates. No serà fins dilluns vinent quan tots dos grups es tornaran a reunir per poder arribar a un pacte amb garanties, l’aspecte que Andorra pel Canvi té més present, per no caure en els errors del passat, que els han portat fins a la situació de tensió política actual.
Fonts consultades van assenyalar que la premissa bàsica d’ApC és que el PS doni “garanties” que el pacte podrà tenir una durabilitat i que, si s’arriba a aquest punt, els membres d’ApC encetaran un diàleg per establir un acord amb cara i ulls.
D’altra banda, el president d’ApC va tirar pilotes fora sobre una possible ruptura al si del seu partit. Nomen va indicar que en cap cas hi ha un trencament, però el que sí que hi ha són discrepàncies. “No és res, no és cap divisió, per l’amor de Déu. Si algú pensa que les divergències d’opinió han de portar a una dimissió, vol dir que no sap treballar en equip”, va assegurar.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte