Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

El PS insisteix a regular per llei el temps de descans dels docents


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) insisteix que cal regular per llei els períodes de descans dels docents durant les aturades de classes al llarg del curs escolar, com ara per les vacances de Nadal, Setmana Santa o Carnaval, entre altres. La proposta, feta via esmena al projecte de llei del cos d’Educació, va ser refusada durant el treball del text en comissió, però els consellers generals de la formació volen que ara es debati al ple. Per això han presentat una reserva d’esmena per defensar-la durant la sessió prevista per demà, on s’ha de votar el text, ja que hi ha la sospita que el fet de no incloure-ho amaga la voluntat per part de Demòcrates per Andorra (DA) de retallar el que és “un dret adquirit”. 
Així, des del PS, que ha presentat 22 reserves d’esmena al text, es proposa introduir un nou article 41 al text amb el qual es regulen els “períodes de descans” que corresponen “als dies festius i períodes de vacances escolars establerts per Govern anualment mitjançant decret” i s’estableix que “no computen a afectes de vacances del personal docent del cos d’Educació”.
El conseller general socialdemòcrata Pere López va recordar que l’esmena inicialment presentada estava “consensuada” amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i que aquests períodes són “un dret adquirit que han de fer part, sens dubte,  de la llei”. Així, va considerar “del tot incomprensible” que en un text “que regula l’activitat dels docents s’obviï aquesta realitat” i que “ens trobem un rebuig per part de DA”. Al seu entendre, “es vol acabar amb aquests períodes o modificar el que han estat sempre les regles del joc”.
Des del PS també es vol discutir a banda altres aspectes del projecte legislatiu, com la composició del comitè tècnic de selecció, el manteniment de la figura de funcionari o la possibilitat que els mestres de les escoles confessionals puguin prejubilar-se als 60 anys. 

PS
descans
docents
regular
per llei
temps
insisteix
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic