Diari digital d'Andorra Bondia
David Rios
David Rios

El PS insta Cinca a explicar com evitarà un nou caos amb els euros


Escrit per: 
M.S./Foto: PS

Coincidint amb la sortida al mercat d’una nova edició d’euros andorrans –la corresponent a l’any 2015 i dues monedes commemoratives– el primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, va instar ahir el ministre de Finances, Jordi Cinca, a explicar quines mesures s’estan prenent o s’han pres per evitar que es repeteixi el caos en la distribució d’euros de la primera emissió, que va generar queixes i greus acusacions per part de l’Associació Europea de Professionals Numismàtics (CCPOA).
En aquest sentit, Rios, que va lamentar “els molts problemes de cara a l’exterior” i a la imatge del país que ha generat la distribució dels euros andorrans, va reiterar la necessitat que el titular de Finances “expliqui què s’està fent i quines mesures s’han pres per evitar que hi hagi gent enfadada fora d’Andorra”.
Rios va fer aquestes manifestacions en la compareixença per presentar el tríptic que ha elaborat la formació amb el decàleg d’errors que, al seu entendre, ha comès el Govern de Demòcrates per Andorra d’Antoni Martí en aquests ja quinze mesos de la segona legislatura, i que faran arribar a les 35.000 llars del país.
Pel primer secretari socialdemòcrata, la difusió del tríptic “és un element que considerem essencial per apropar-nos a la ciutadania i per mantenir-la informada”. En aquest sentit, Rios va assegurar que “és una bona eina per aconseguir que moltes de les qüestions que normalment no arriben a la gent ho puguin fer”. També va recordar que no és la primera vegada que el PS impulsa una iniciativa d’aquestes característiques, i va recordar el document que es va enviar a les llars amb les retallades que es van impulsar amb la modificació de  la Llei de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.
Així mateix, Rios va voler deixar clar que malgrat que el tríptic recull el decàleg d’errors   –que ja van presentar els consellers generals de la formació el juny passat– que es consideren “més greus” ja que “ens afecten a tots”, n’hi podria haver d’altres. I en aquesta línia va incloure la problemàtica amb la distribució dels euros andorrans que tot i no figurar al tríptic “hi podria ser ja que també afecta la imatge del país”.
Entre els errors que sí que figuren al decàleg, el primer secretari del PS va recordar per exemple el dany a la imatge internacional causada per l’aparició del ministre Jordi Cinca als papers de Panamà, la reforma sanitària pendent després de cinc anys de Govern de DFA, la mala gestió a la Caixa Andorrana de Seguretat Social, la manca de legislació perquè puguin tirar endavant nous sectors d’activitat o la desprotecció del patrimoni cultural. 
Així mateix, el decàleg també posa sobre la taula “la improvisació constant” en infraestructures clau pel país com poden ser l’heliport nacional, pel qual encara “no hi ha una ubicació clara definida”, o l’estació d’autobusos amb “les crítiques del Col·legi d’Arquitectes per com s’han fet les coses”. Rios va incidir també en els defectes del pla Engega que “han permès beneficiar-se principalment a dues empreses”, en la manca de recursos de l’agència tributària, la negativa a fer créixer tot el que seria necessari el salari mínim o el funcionament més que deficient d’Andorra Telecom.

  

David Rios
PS
euros andorrans
decàleg d'errors de DA
tríptic

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Rios, aneu més perduts que un pop en un garatge. A veure si us aclareu. Si esteu demanant la dimissió d'aquest ministre amb passat fosc, ara no podeu demanar-li explicacions de res. Si a cas, ho heu de fer directament al seu cap que l'aguanta, o sigui, al Martí. Mai directament al ministre temporalment "indultat". És per congruència política, David.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte