Diari digital d'Andorra Bondia
El grup parlamentari socialdemòcrata en una sessió del Consell General.
El grup parlamentari socialdemòcrata en una sessió del Consell General.

El PS insta Suñé a demanar a l’executiu que retiri el reglament de l’‘skimo’


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

El grup parlamentari socialdemòcrata ha fet arribar una carta a la síndica general, Roser Suñé, en que li sol·liciten la intervenció de Sindicatura per tal que demani al Govern que replantegi el reglament dels requisits per practicar esports de neu altres que l’esquí alpí i l’esquí de fons a les estacions d’esquí, aprovat a finals de novembre, en considerar que pot haver-hi una invasió de les competències legislatives.

Així ho va confirmar ahir el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, per qui el decret de l’executiu “va molt més enllà” del que preveu la legislació vigent ja que “imposa sancions i obligacions que només es poden imposar per llei.

Així mateix, López, que va advertir que si Sindicatura no fa el requeriment corresponent a Govern o aquest no li fa cas serà el grup parlamentari el qui plantejarà un conflicte competencial per tal que sigui el Tribunal Constitucional qui es pronunciï sobre el reglament, va destacar que amb el reglament es modifiquen també definicions i es canvia conceptes que són a la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable.

En aquest sentit, López, que va lamentar que amb aquesta normativa que ha servit de base perquè els camps de neu creïn el forfet Natura es “vulgui canviar les regles del joc”,  va recordar que amb la legislació vigent l’usuari és la persona que utilitza un forfet per a la utilització d’un giny mecànic i que els dominis esquiables poden cobrar per aquest títol de transport però no en canvi per transitar per un espai encara que formi part de l’àrea esquiable de les concessions ja que l’accés a la muntanya “és lliure”.

Rodet de la majoria en les esmenes al pressupost

La comissió legislativa de Finances i Pressupost va tancar ahir el debat de les esmenes al projecte de pressupost per a l’exercici 2021, uns treballs on la majoria parlamentària va rebutjar per la via ràpida gairebé la totalitat de les esmenes presentades per Terceravia i pel Partit Socialdemòcrata. De fet, al PS només se li va acceptar la proposta per suprimir els 455.848 euros previstos per al manteniment de l’antic centre hospital de Santa Coloma ja que a la vegada es preveu un milió d’euros per al seu enderroc. A l’espera de les reserves d’esmena que es puguin presentar, el pressupost es podria debatre i votar en la sessió prevista per dijous vinent.

PS
insta
Suñé
demanar
l’executiu
retiri
reglament de l’‘skimo’

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte