Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió del comitè directiu del PS d’aquest dissabte.
Un moment de la reunió del comitè directiu del PS d’aquest dissabte.

El PS integra l’etiqueta de la social-ecologia en el seu ideari


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) serà també, a partir d’ara, una formació que defensi la social-ecologia. Així ho va aprovar dissabte passat el comitè directiu de la formació, que va considerar necessari adoptar també aquest posicionament i deixar ben clar l’aposta per l’economia verda que, de fet, ja es va fent els darrers anys. 
La primera secretària, Susanna Vela, va destacar que, des del PS, “hem apostat fa anys per una Andorra més social i més sostenible, amb una especial atenció a l’ecologia”. Així, va recordar que ja amb el moviment Fem PS, el 2013, i al programa electoral del 2015 “introduíem tots aquests aspectes d’equilibri, sostenibilitat i harmonia amb l’ecosistema”. 
Aquesta trajectòria es referma ara amb la incorporació dins l’ideari, tal com ja han fet altres formacions socialdemòcrates europees, de l’etiqueta de la social-ecologia. “Una economia verda genera riquesa a curt i llarg termini i crea llocs de treball d’alt valor afegit”, va recordar la dirigent.  Per això, “entenem que ho hem d’assumir dins del nostre discurs com un punt més del nostre programa polític”. I és que, va remarcar Vela, “el medi natural ens obliga a prendre un compromís amb la societat i no ho farem si no adoptem polítiques ecològiques com a partit progressista i socialista que som”. 
Un altre punt tractat pel directiu va ser la reunió que el 14 de maig vinent tindran a París els consellers general Pere López i Rosa Gili amb Patrick Strzoda, representant personal del copríncep francès, Emmanuel Macron. El president del PS va avançar la voluntat de “donar-li una visió àmplia de quina és la situació real que es viu a Andorra” i parlar de temes com les pensions, les dificultats de les persones amb discapacitat, el sistema electoral, el dret a vot dels residents, la doble nacionalitat i, especialment, de la reforma laboral i de la Funció Pública cap a un model, ha denunciat, “més feble i més controlat pel poder polític”. Es tracta, va remarcar López, de temes “que, igual que les relacions econòmiques o l’encaix amb la UE, també afecten els ciutadans, molts d’ells francesos o fills de francesos o de ciutadans comunitaris”.
La reunió de l’òrgan directiu també va servir per fixar un nou congrés el 28 de juny que servirà per marcar la línia estratègica de cara a les eleccions generals.

PS
etiqueta
social-ecologia
ideari

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte