Diari digital d'Andorra Bondia
Judith Salazar i Cristina Valen ahir a la seu del Partit Socialdemòcrata.
Judith Salazar i Cristina Valen ahir a la seu del Partit Socialdemòcrata.

El PS lamenta l’absència del Govern a la manifestació del Dia de la dona


Escrit per: 
M.S.

El Partit Socialdemòcrata (PS) va lamentar ahir “algunes absències” a la manifestació de diumenge convocada per les associacions femenistes per commemorar el Dia de la dona treballadora. Així ho van posar de manifest la consellera general Judith Salazar i la vocal del comitè executiu de la formació socialdemòcrata Cristina Valen, que van criticar “la manca de representants del Govern de coalició” a la marxa del 8-M.
En aquest sentit, Valen i Salazar, que van recordar que l’executiu “té l’obligació de governar per a tothom”, van considerar encara més inexplicable aquesta absència tenint en compte que el Govern tripartit compta amb un secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana. “Entenem que un mínim de representació hauria estat raonable”, va destacar la parlamentària socialdemòcrata, tot i que va assegurar també que “no ens sorprèn” l’absència, ja que “quan fem iniciatives legislatives relacionades amb aquest àmbit sovint ens trobem amb el rebuig de les forces que donen suport al Govern”.
D’altra banda, Salazar i Valen van voler felicitar les organitzacions convocants de la marxa i es van felicitar de la “gran participació”, especialment per “tot el jovent que hi va ser” i que permet constatar que “la joventut està molt sensibilitzada amb el tema del feminisme”.
Així mateix, i malgrat l’èxit de la convocatòria, la consellera general i la vocal de l’executiva socialdemòcrata van recordar que “encara queda molta feina a fer per millorar i igualar la situació de les dones, que van recordar que constitueixen “la meitat de la població del país”.
En aquesta línia, Salazar va incidir en la tasca necessària per posar fi a “situacions de micromasclisme que costen molt d’identificar”, a la bretxa salarial existent entre homes i dones, a la qual “no ajuda gens” l’absència de convenis col·lectius amb l’establiment de sous per categories. Pel que fa a les quotes de poder, va remarcar que malgrat que en l’àmbit polític se n’ha guanyat, no és així en canvi en els consells d’administració de les empreses.
Així mateix, Salazar, que va incidir també en les desigualtats existents en les pensions, va reiterar la necessitat de disposar de dades tractades “amb perspectiva de gènere” per poder “tirar endavant polítiques públiques”.

PS
lamenta
absència
Govern
manifestació
dia de la dona

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Bé per no assistir. Que s'ha d'estar d'acord en tot? On queda el dret a dissentir? Que té de diferent el dia de la dona que el dia de qualsevol altra cosa? Perquè aquest dia ha de ser institucional? I més encara amb la quantitat de dubtoses reivindicacions que plantegen alguns col·lectius. El que és institucional no s'ha de barrejar amb el que es sectorial.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte