Diari digital d'Andorra Bondia

El PS 'no castigarà' a Josep Dallerès per les declaracions sobre l'afer Metayer


Escrit per: 
Agències / Foto: M.T.

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Ferran Goya, ha manifestat aquest divendres que el PS 'no castigarà' Josep Dallerès per les declaracions fetes contra el Ministeri de Cultura en relació a l'acomiadament de la directora dels Petits Cantors, Catherine Metayer.

Goya ha indicat que 'un partit d'esquerres no pot actuar disciplinàriament per una qüestió que afecta la llibertat d'expressió', tot i que el codi ètic del partit fixi que no es pot faltar el respecte. Goya també ha indicat que l'acord al que s'ha arribat sobre la rescissió del contracte, i que s'ha fet públic aquest mateix divendres, 'desmenteix les apreciacions que va fer el senyor Dallerès sobre l'actuació del consorci'. El primer secretari també ha dit que 'pot ser bo que la societat sàpiga que al PS un pot dir coses, fins i tot falses, i no se'l castigui'.

Durant el comitè directiu del PS, el cònsol major d'Encamp ha explicat els motius que han portat el consorci a acomiadar Metayer, i ha posat de manifest que un d'ells va ser la negativa de la directora a seguir les recomanacions d'una auditoria musical que revelava deficiències tècniques, així com la seva reticència a introduir veus femenines. Durant la reunió, l'únic que ha matisat les explicacions d'Alís ha estat el cònsol menor, Gabriel Dallerès, mentre que el subsíndic, Esteve López, també hauria lamentat que l'acord entre el consorci i l'advocat no s'hagués pogut assolir abans, per evitar els esdeveniments que s'han produït.

Segons Ferran Goya, ha estat la intervenció de l'advocat de Metayer la que ha permès poder arribar a un acord satisfactori entre les dues parts, per la qual cosa l'exdirectora rebrà una indemnització tal com marca el Codi de Relacions Laborals, que correspon a un any de salari, més 90 dies corresponents al preavís. Goya ha afegit que l'acord també permet desmentir moltes de les consideracions formulades pel síndic general.

D'altra banda, el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, en declaracions a Andorra Televisió, ha posat de manifest l'ús partidista que s'ha volgut fer de l'afer Metayer, explicant que el conseller d'ApC Carles Ensenyat va registrar aquest dijous la marca 'Petits Cantors Lliures'. Des de la plataforma s'ha acusat el Govern de fiscalitzar iniciatives privades, i mitjançant un comunicat, s'ha explicat que Ensenyat està fent diverses aportacions 'a títol personal' per donar viabilitat als desitjos dels integrants del cor, i que el projecte es farà realitat la setmana vinent.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte